MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Eindelijk van start....

 Blog  •  Gemaakt op: 12 Feb 2016

Na 6 jaar aangemodderd te hebben met de "moestuin" nu een begin gemaakt. Vorige jaren al geinvesteerd in wat fruitboompjes en we hebben afgelopen seizoen al flink wat appels en een paar peren mogen eten. 

Nu ben ik opgegroeid met een vader die een gemeente-tuintje heeft. Hij is nogal van de oude stempel, dus veel rijtjes, genoeg variatie, maar ook van de spitten en onkruid wieden. Daar heb ik geen tijd voor, en daarbij is mijn visie toch wel anders.

Vorig jaar heb ik mijn eerste bijenvolk mogen krijgen, en manlief heeft daar een mooie stal voor gemaakt. Die staat ook in de moestuin. 

Ik wil graag een permacultuur tuin, een eetbaar bos zou geweldig zijn. Nu snap ik dat het inrichten van zo'n tuin wel even duurt, maar het begin is gemaakt. Gisteren de tuin maar eens opgemeten, en vandaag begonnen met het in kaart brengen van wat er allemaal waar staat. Pff.....een hele klus, maar ik heb er zin in. Daarbij is dat stuk tuin ook door ons nauwelijks onderhouden, waardoor er veel gras en onkruid staat, dus bijna letterlijk van de bodem af aan beginnen. Ideeën zijn er genoeg, maar eerst maar eens goed verkennen wat ik zou willen en wat haalbaar is. Op korte termijn maar al eens wat planten zetten die elkaar versterken. 

We hebben het geluk genoeg ruimte te hebben voor diertjes, en twee jaar geleden zijn onze 2 kleine (lees: klein, niet mini) varkens bij ons komen wonen. Peppa & Georgina doen goed hun best om voor mest danwel compost te zorgen. ;-)

Vandaag dan ook maar goed gebruik maken van dit medium om de voortgang en inspiratie bij te houden.

 

Alle notities

2 reacties

  • De Meisjes van de Moestuin De Meisjes van de Moestuin Veel succes Angela. Fijn dat je zoveel ruimte hebt. En dan ook nog je eigen compostbezorgers. Wow! Veel plezier met het moestuinieren. Vrijdag 12 Februari 2016 om 13:41
  • Angela S. Angela S. Dank je wel! Hoop dit voorjaar ook nog wat kipjes (of misschien wel eendjes?) te kunnen huizen. Een tweede bijenvolk gaat er zeker komen.
    Van mij mag het mooie weer wel komen!
    Vrijdag 12 Februari 2016 om 15:07