MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

prei tegen griep

 Blog  •  Gemaakt op: 14 Maa 2016

Eet prei. Die zin hakt er in he? Die komt binnen. Het tuinMeisje kwam deze stelling op internet tegen. Ze was op zoek naar voedingsadviezen bij griep en daar stond het. Eet prei. Intrigerend. Uit pure onderwerping zou je alleen nog maar prei gaan eten. Of niet natuurlijk. Het hangt er maar net vanaf hoe dwars je bent.

Daar zou ze overigens nooit aan gedacht hebben. Prei eten tegen griep. Nee dan denkt ze eerder aan verwarmende kippensoep of rijst met bessensap zoals ze vroeger van haar moeder kreeg als ze ziek was. Maar prei? Geen haar op haar hoofd.

Bovendien had ze geen prei op de tuin staan. Ze kon niet eens naar de tuin met dit griephoofd. Een heilloos plan. Geen prei dus.

Totdat de bel ging. Aan de deur stond een van haar buren en medetuinier van het volkstuincomplexje waar het Meisje tuiniert. Of het Meisje misschien prei wilde? De buurvrouw had zoveel over dat ze zich er geen raad meer mee wist. Wat was het Meisje blij. Ze kon haar buurvrouw wel zoenen. Wat ze niet deed, want griep. Iedere moestuinier weet het, maar het tuinMeisje niet: rond deze tijd maak je je tuin leeg om plaats te maken voor het nieuwe groen. Logisch eigenlijk, maar dat maakte het Meisje niet minder dankbaar.

Over het kweken van prei volgt later meer. Het tuinMeisje gaat dit seizoen namelijk wel prei telen. Winterprei om precies te zijn. Dan kan ze de griepgolf van 2017 moeiteloos trotseren.

Waarom prei een probaat middel is tegen griep? Naast het feit dat er veel vitamine B en C in prei zit, schijnt deze groente ook nog eens te helpen tegen hoest en opgezette slijmvliezen. Net als knoflook en uien overigens, maar die zijn nog net wat sterker. Snijd tijdens de bereiding overigens niet teveel van het groen van de prei weg. Daar zitten de meeste voedingsstoffen in.

Het Meisje gaat een kippensoepje maken met prei en tijm. Ook al zo’n griep eliminator.

Dag griep. Hallo gezond tuinMeisje.

 

 

Alle berichten

6 reacties

  • Renilde Renilde Leuk geschreven, leest als een trein :-) Dinsdag 15 Maart 2016 om 00:15
  • De Meisjes van de Moestuin De Meisjes van de Moestuin Dank je wel. Met liefde geschreven. Woensdag 16 Maart 2016 om 18:17
  • Kiki B. Kiki B. Ehm... met een flinke griep zeg en schrijf je de leukste dingen toch? Woensdag 16 Maart 2016 om 20:16
  • De Meisjes van de Moestuin De Meisjes van de Moestuin ja blijkbaar gaat dat prima samen :) Woensdag 16 Maart 2016 om 20:27
  • Margôt V. Margôt V. Leuk geschreven, en heeft het geholpen ;) ?
    Woensdag 27 April 2016 om 18:21
  • De Meisjes van de Moestuin De Meisjes van de Moestuin Ja zeker! Donderdag 28 April 2016 om 15:19