MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

bladcompost

 Taak  •  Gemaakt op: 29 Maa 2016

Voor de beste en makkelijkste compost verzamel je in de herfst zoveel mogelijk blad. Versnipper het en gooi het op een hoop of verzamel het in compostbins, tonnen, zakken ed.

(Ik gebruik zelf een groot stuk gaas dat ik een beetje aan elkaar bind).In de winter zie je de hoop rap slinken; soms blijft er maar een kwart over. Bovenop lijkt er dan nog niet veel gebeurd te zijn maar als je in het voorjaar de bovenste laag weghaalt zie je prachtige compost; klaar om te gebruiken.

Het nog niet verteerde blad leg je weer op een hoop: dat composteert in de lente nog veel sneller dan in de winter.

Beter dan alle andere compost

Volgens de meneer van het filmpje is dit veel betere compost dan de compost die je maakt van keuken- en tuinafval. Je hoeft er dan ook niets aan toe te voegen; liever niet zelfs.

Het enige wat er je er eventueel nog door kan mengen is koffiedrab. Als je een echte koffieleut bent komt dat dus goed uit! 

 

Alle notities

1 reactie

  • Hetty K. Hetty K. Ben ik aan het doen met beukenblad.In een zak, kalk erbij en wat water, dicht doen en laten pruttelen.Het is een experiment maar ik be4n getipt door iemand v/d bomenstichting.Die zei dat dit erg goed kan met beukenblad.
    Woensdag 30 Maart 2016 om 19:48