Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

tuinplan

 Notitie  •  Gemaakt op: 03 Apr 2016

de schets die ik maakte voor de border.

opmerkingen welkom

 

Alle notities

5 reacties

 • Roos T. Roos T. Ik schrik van de aantallen van aan te schaffen planten,zie op anaphalis 25 atuks staan en bij korkarde bloem 24 st.Dat is veel te veel of zijn de vlakken zo groot.Ik heb tegenover elkaar liggende borders van 6 m diep en 25 m lang maar heb nog nooit zulke aantallen geplant ,de border was snel volgroeid en heb al vaak moeten verkleinen.
  Maandag 4 April 2016 om 18:42
 • Roos T. Roos T. Hoe diep zijn je borders?
  Maandag 4 April 2016 om 18:47
 • Tine M. Tine M. de border is 1m diep, de aantallen die er staan, gaat voor alle vakken met dat nr samen. is berekend op info die ik vond online. ondertussen vanmorgen bij het tuincentrum geweest om hun idee er over te krijgen, ze raden me aan meer kleine struiken die bladhoudend zijn in winter of bloeien in de winter te plaatsen ook.
  Maandag 4 April 2016 om 19:34
 • Heidi Heidi Zie dat je veel volle zonminnaars hebt gekozen. Staat de haag die er al is dat toe? Zie ook dat je de Helenium (zonnekruid) naast de Astilbes hebt gesitueerd. Zonnekruid wordt behoorlijk hoog en houdt ook van veel zon, terwijl Astilbes meer van halfschaduw tot schaduwrijk houden en bovendien goed vochtig moeten staan. Zonnekruid laat zich meestal behoorlijk gelden dus vrees ik dat Astilbes dan sowieso weinig kans maken met hun fijne blad en bloeipluimen. Ben het eens met Roos dat je de border de kans moet geven om vanzelf vol te groeien door nu nog voor wat ruimte tussen de planten te houden. Scheelt ook nog veel geld.
  Maandag 4 April 2016 om 21:27
 • Tine M. Tine M. hallo heidi, de haag die er al is, is gericht op het noord-oosten, die staat zon niet in de weg. De plaats waar de akelei staat op het plan, heeft het laatste zon, daar staat de zon pas in de late namiddag. bedankt voor de tip over de plaatsing van zonnekruid naast de akelei. een vriendin van ons heeft tuinarchitectuur gestudeerd en gaat deze week ook het plan met opmerkingen van het tuincentrum bekijken, ik ben het met jullie eens dat er niet al te veel geplant moet worden, vandaar ook mijn vraag naar meningen van meer ervaren mensen
  Maandag 4 April 2016 om 22:18