Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

April in D'n Hof van de toekomst

 Blog  •  Gemaakt op: 17 Apr 2014

De afgelopen week is in d'n Hof  de kassen werkgroep begonnen met het uitdelen van de voorgezaaide groentenplantjes: met name de koolsoorten gaan nu de volle grond in. Veel andere gewassen zijn direct in de volle grond gezaaid en komen al goed op.

De verschillende percelen zien er heel verschillend uit. Gemeenschappelijk hebben we het uitgangspunt van de permacultuur, dus er wordt niet gespit, niet geschoffeld en niet gespoten met bestrijdingsmiddelen. En we werken met dikke lagen mulch. De term "onkruid" gebruiken we weinig. We hebben het eerder over "bijkruid", dat we zoveel mogelijk laten staan als het geen al te hinderlijke concurent vormt van de geplande gewassen. We zetten ook bepaalde gewassen bewust bij elkaar, zoals dille en tuinbonen. De dille houdt de luis op afstand.

Iedereen geeft vervolgens zijn eigen vorm aan de uitwerking. Sommige percelen hebben strakke bedden, andere percelen zien er meer "organisch" uit. Bij sommige tuinen is de mulchlaag heel dik en grof, bij andere is de laag fijner van structuur. We kijken natuurlijk nieuwsgierig naar elkaars aanpak en straks naar elkaars resultaten. Is er een "beste"manier? Misschien komen we daar achter.

 

Alle notities

Reageer