MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

De eerste klaproos p297

 Blog  •  Gemaakt op: 31 Mei 2016

Deze ochtend werd ik wakker en zag onze eerste klaproos van het jaar. We hadden in de omgeving al veel klaprozen gezien maar vandaag was het eindelijk aan ons om te shinen.

Ik speelde al langer met het idee om een soort boek of ander naslagwerk te maken over de planten in onze tuin en vandaag vatte ik de koe bij de hoorns. Bedoeling is om een inventaris te maken van de planten in onze tuin en hier en daar ook een woordje uitleg te vinden bij de planten. Of dit ook een echt succes gaat worden is nog maar de vraag, want ik heb wel vaker bevliegingen van korte duur.

De échte bedoeling is om natuurlijk wat meer te weten te komen over de planten in onze tuin en over hun culinaire, decoratieve of geneeskrachtige toepassingsmogelijkheden. Daarvoor roep ik de hulp in van Wikipedia en (waar mogelijk) de complete kruidenwijzer (Franz-Xaver Treml). Of een link van 1 of ander dwaas forum zoals http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/108033-de-geneeskracht-van-klaproos.html of bestaan daar auteursrechten voor?

 

Alle notities

Reageer