Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Stilstand

 Notitie  •  Gemaakt op: 15 Jul 2016

Twee maanden na mijn voorgaande bericht lag ik ergens in het vaderland op een operatietafel, en zag ik hoe een dokter met een roestige ijzerdraad uit een vettig doosje opgevist, in mijn hart zat te porren. Op het eerste zicht was het een fluitje van een cent, maar de revalidatie liep toch niet zo vlot als verhoopt. De tuin onderging een sabatjaar. Toen ik dacht: ik kan er eindelijk aan beginnen, lag ik binnen de kortste keren weer op dezelfde tafel. Met dezelfde actoren, attributen en gevolg. Maar begin juli 2016 kon ik eindelijk aan de slag.

Nu werk ik dagelijks een paar uren, met de nodige rust, en ondervind tot mijn schade en schande, dat het tuinwerk tienmaal zo zwaar lijkt dan voorheen. Maar de vooruitgang is zichtbaar. De hoop is er dat ik tegen het einde van het seizoen weer een opgeruimde en bewerkbare tuin heb, die ik dan kan transformeren tot de gemengde groenten- en bloementuin, rond en rondom het huis, zowel in de voortuin, die klassiek als siertuin aanzien wordt, als in de achtertuin, die eerder voor groenten moest zorgen. Het wordt de bedoeling groenten en bloemen grondig te mengen, zelfs op de zelfde perceeltjes. Ik verlaat nu definitief de klassieke paden, en leg me toe op zeer alternatieve, hopelijk ook werkbesparende methoden om een soort van perma-tuin te ontwikkelen, waar storend geacht onkruid kan uitgetrokken worden, en ter plaatse aan de natuur mag overgeleverd worden. Misschien zal ik ook een beetje foto's van de vorderingen publiceren. Mijn vriendinnetje met haar kleurrijke kleren en dito kindje (zie haar foto)vergezelt me.

 

Alle notities

2 reacties

  • Lieven G. Lieven G. Succes ermee !
    Woensdag 20 Juli 2016 om 13:40
  • Danny P. Danny P. Dank u. En zonder zweet zal het niet gaan...
    Dinsdag 26 Juli 2016 om 17:04