MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

salade van gegrilde groentes

 Recept  •  Gemaakt op: 15 Jul 2016

He, gezellig. Een dagje niets doen. Een hele lege agenda. Alle tijd aan het Meisje zelf. Wat zal ze eens gaan doen? Iets nuttigs, zoals de was weg werken, het glas en oud papier wegbrengen misschien? Aan het laatste heeft het meisje een hekel. Waarom weet ze ook niet maar het is een klusje wat ze uitstelt tot ze twee tassen oud papier heeft en drie tassen lege flessen en potten. Als ze eenmaal alles heeft weggebracht heeft ze wel een opgeruimd gevoel, dat wel.

Of zal ze eens relaxen? Niets nuttigs doen vandaag? Ze kan natuurlijk ook een boek gaan lezen. Lekker in de tuin, in het zonnetje. De vogeltjes tsjilpen uitnodigend naar haar: kom erbij! Hmm, eerst maar eens een kopje koffie. Kan ze nog even mijmeren en ideeën vergaren. Ja, het Meisje is helemaal zen. Het is nog heerlijk vroeg in de ochtend. Alle huisgenoten zijn de deur uit en dus is alle tijd aan haar. Met alle mogelijkheden bovendien. Het Meisje is blij, blij. Zalig, wat een rust.

O, natuurlijk! Het meisje heeft helemaal geen lege agenda!! Nou ja, op papier wel, maar dat telt niet echt. Wat wel echt telt is dat ze vanavond 4 man te eten krijgt. En nog geen idee heeft wat ze gaat maken. En dat is helemaal niet Meisjesachtig. Weg rust. Weg zen. Hallo paniek! Hoe kon ze dat nou vergeten? Goed, blijven ademen en nadenken. O mooi, ze heeft nog zelfgemaakt sinaasappelijs in de vriezer, dus nagerecht is klaar. Alleen wat fruit en slagroom erbij. Hyperventilatie afgewend. Het voorgerecht .. ja, ze weet het! Ze maakt bruschetta met tomaat en zet verder wat hapjes neer. Hartslag weer normaal. Alleen het hoofdgerecht nog. Aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn, geen werk en iedereen lust het. Stukje saltimbocca en een salade met gegrilde venkel en courgette maken het af. Het grillen van de groentes is het enige klusje wat tijd kost. Daar kan ze maar beter snel mee beginnen. Gelukkig had ze haar rustmomentje al gehad.

Gebruik groentes die je lekker vindt. Het Meisje had 1 venkel en 2 courgettes, en vulde dat aan met groene aspergetips, een halve rode en een halve gele paprika voor de kleur en wat bimi, of kleine roosjes broccoli.

Maak van de courgette dunnen plakken met de kaasschaaf. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze in de hete grillpan. De venkel snij je in zo dun mogelijke plakken. Bewaar het groen en strooi dat later over de salade heen. Gril de venkel op dezelfde manier als de courgette. De venkel duurt alleen wat langer, mag wel knapperig zijn maar niet te hard! Dan ontdoe je de paprika van de zaadjes en snij in reepjes en grillen maar. Als laatste nog de aspergetips en de bimi roosteren met wat olijfolie.

Verdeel alle groentes op een mooie schaal, giet er wat goede olijfolie overheen en bestrooi met peper en zeezout. Maak af met wat krullen parmezaan en het venkelloof.

 

Alle recepten

Reageer