MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Een lastige naam, lastige plant?

 Blog  •  Gemaakt op: 02 Aug 2016

Op de grootste tuinfair van Nederland (en België?) zag ik hem al staan, door de zon bestraalde zilvergroene bladeren, witte bloemen als van een winde: Concolvulus cneorum. Prachtig! Nou had ik nog één plekje in de tuin dat gevuld MOEST worden en het moest ook een plant zijn met juist dìe eigenschappen. Maar soms wint het verstand het van de hebzucht en de creativiteit. Ik heb hem laten staan. Door hem niet mee te nemen scheelt het ook een heel gesjouw, gedurende de rondloop op de fair .

Mijn bedenkingen waren van praktische aard: standplaats (halfschaduw) en grondsoort (klei) zijn niet wat hij nodig heeft. Gelukkig komt de zon door zijn hoge zomerstand ook op de echte schaduwplekjes, al is het maar kort, soms. Waarom dan C. meegenomen? Ik heb hem laten staan, logisch.

En toch bleef de winde, mijn winde in mijn hoofd zitten. Qua uitstraling is de plek gewoon voor hem gecreëerd, lijkt het wel.

Vanmorgen heb ik de stap gezet. Bij het grootste plantenwarenhuis in de omgeving, heb ik hem opgepakt en koesterend op de heup mee naar de kassa genomen, snel door naar huis. Meenemen was een must. Natuurlijk stond de nieuwe aanwinst binnen het uur op zijn (aangepaste) plekje. Op een zonnige dag had hij nu ook volop in de zon gestaan, al is het maar kort. Ik hoop, dat het voldoende is. Hij staat er prachtig bij, geflankeerd door Stokesia laevis (akkerkorenbloem, gekregen op de fair). Alsof het zo hóórt. Laat de zon nu ook nog even meewerken!!

 

Alle notities

Reageer