MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Padden, egels, vogels en slakken...

 Notitie  •  Gemaakt op: 12 Aug 2016


Slakkeneters bij uitstek zijn natuurlijk vogels, egels en padden. 
Maar de laatste twee wil je toch echt liever niet binnen hebben. 


Vogels komen gelukkig al zelden binnen vliegen, dus dat scheelt.

Maar een dikke volwassen egel op de rand van mijn openslaande deuren vond mijn hond zo waar een minder feest, alhoewel wel uitdagend.

Gelukkig kon ik hond en egel bijtijds scheiden. Egeltje weer de tuin in en hond rustig in de mand.

Hoe anders gaat dat met de minipadjes, die nu steeds met dit natte weer vrolijk naar binnen huppelen om vroegtijdig een ongewisse dood tegemoet te gaan onder de vriezer of koelkast.

Met de daarbij behorende stank, want weet ze maar eens te vinden. Minder leuk dus.

 Een schot gezet van 30 cm hoog bij de openslaande deuren heeft iets geholpen.

 Maar het wemelt van die kleintjes, ik zie ze overal rond springen. Met het maaien weet ik ze te waarschuwen zodat ze bijtijds kunnen wijken. Maar aten ze nu maar eens al die slakken op. No dus. De hele kleintjes wel maar de grote vinden ze eng of zo. 
Vanavond dus maar met de zaklantaarn weer even een slakkenrondje gedaan.

Wát mij opvalt is dat er nu vooral hele grote naaktslakken rond struinen en eigenlijk vrij weinig huisjesslakken. De kleinste slakjes zijn overigens eigenlijk nog de grootste veelvraatsters. 

Maar goed, toch dus weer een bescheiden vangst in de kliko gedeponeerd, waar ze soms halstarrig uit proberen te kruipen. Steen erop helpt wel iets. 
Gelukkig raak ik op deze manier wel redelijk de baas over het slakkenaantal.  

En nu maar hopen dat de padjes en de egels het werk over gaan nemen en vooral niet meer hier naar binnen willen komen :-)
 

 

Alle notities

2 reacties

  • Grietje B. Grietje B. :) Stukje brood Kiki, vooral als het wat heeft geregend in de tuin gooien... ze zitten er hier dan massaal aan te eten, dus makkelijk slakkenvangen.... Dinsdag 23 Augustus 2016 om 22:24
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Grietje, ja ik doe dat met paneermeel, eigenlijk hetzelfde dus. Maar het probleem lag even vooral bij de padjes die naar binnen wandelen:-) Dinsdag 23 Augustus 2016 om 23:39