Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

knoflook planten

 Taak  •  Gemaakt op: 02 Okt 2016

Poten of planten van knoflook

Alle lookachtigen nemen nogal wat tijd om te groeien. Zeker wanneer je uit bent op een knoflookbol van redelijke omvang moet je absoluut een lang en warm groeiseizoen hebben. Wanneer je niet in een mediterraan klimaat woont is het vaak lastig om dit de planten aan te kunnen bieden. De kunst bestaat erin om het seizoen voor knoflook te verlengen. 
Knoflook kun je het beste vanaf september tot en met half november planten. Je krijgt namelijk de beste en grootste knoflookbollen als de kou er goed overheen is geweest. In het voorjaar kunnen de tenen ook geplant worden naast andere gewassen zoals aardbeien, wortels, tomaten en aardappelen planten, dit worden gezien als goede buren die elkaars groei versterken. Toch zal de uiteindelijke opbrengst aan knoflook een stuk lager uitvallen. Plant de tenen met het puntje omhoog  zo’n 5 cm diep en 15 cm van elkaar

 

Alle notities

1 reactie

  • Sofie M. Sofie M. Koop je de knoflook gewoon in de supermarkt of speciaal om te planten?
    Zondag 2 Oktober 2016 om 19:21