MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Agaphantus stekjes

 Notitie  •  Gemaakt op: 09 Dec 2016

Beste tuinliefhebbers,

In de volle overtuiging dat het op niets zou uitlopen heb ik in oktober Agaphantus zaadjes in wat plantenbakken gezaaid. De bakken staan in de vensterbank maar eerlijk gezegd weet ik verder niet wat ik met deze mysterieuze stekjes aan moet. Daar hebben jullie zeker en vast meer zicht op.

Groeten, 

Ton

 

Alle notities

3 reacties

  • Marian v. Marian v. Beste Ton, ik heb februari dit jaar ook Agapanthus gezaaid (van mijn eigen "moederplant") en dat is prima gelukt. Gewoon lekker binnen laten groeien voorlopig. Als ze een paar blaadjes hebben en aardig groter zijn, kun je ze apart of per drie ofzo in grotere potjes doen. Wanneer de temperaturen in het voorjaar oplopen kun je ze buiten zetten. Mijn plantjes heb ik per drie in potten de hele zomer buiten gehad en in de herfst drie polletjes in de volle grond geplant. De eerste vorst tot nu toe hebben ze prima doorstaan. Mocht het harder gaan vriezen dan dek ik ze flink af met stro. De andere drie potten heb ik in een koude kas weggezet. Ben benieuwd hoe ze allemaal de winter doorkomen, Maar in ieder geval gaat zaaien dus erg makkelijk en die van jou zien er heel hoopvol uit. Succes en laat eens weten hoe het verder is gegaan. Zaterdag 10 December 2016 om 14:19
  • Ton D. Ton D. Merci Marian Zondag 11 December 2016 om 08:56
  • K. P. K. P. Dit vond ik op de site van Appeltern over het zaaien van Agapanthus: zaailingen komen niet soortecht terug!
    https://appeltern.nl/nl/veelge...
    Vrijdag 6 Januari 2017 om 12:17