MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Cursus Moestuinieren met Permacultuur

 Blog  •  Gemaakt op: 09 Feb 2017

Woon je in de buurt van Amersfoort of Utrecht en wil je op een natuurlijke manier moestuinieren.

Dan heb ik een leuke cursus voor je:

Moestuinieren op basis van permacultuur is meer dan tuinieren. Het is meer dan alleen goed omgaan met de tuin. Het gaat over denken in kringlopen, meewerken met de natuur om zo een systeem te ontwerpen die aansluiten op de natuur en je eigen wensen op de specifieke plek. Door op deze manier voedsel te verbouwen draag je bij aan een duurzamere aarde. Je leert hoe je groente en fruit verbouwt door gebruik te maken van natuurlijke ongedierte bestrijding en hoe je de bodem gezond en voedzaam houdt zonder je rug te breken.

Wil je rug sparen en op deze natuurlijke manier leren moestuinieren en kun je wel wat handvatten gebruiken? Of wil je meer weten over permacultuurprincipes en hoe je ze kunt toepassen, dan is deze cursus wellicht iets voor  jou.

Onderwerpen:

Tijdens de cursus komen o.a. permacultuurprincipes, de bodem, teeltplan, mulchen en polycultuur aan bod.

Wanneer:

Verdeeld over 5 zaterdagen van 10.00 - 12.00: 18 maart, 22 april, 3 juni, 26 aug en 7 okt wordt deze cursus bij de moestuincomplex de Breede Morgen te Amersfoort

Kosten:

€ 125,-

De cursus wordt gegeven door Serai Bressers,  Permacultuurontwerper met ruim 10 jaar ervaring met permacultuurprincipes. De permacultuuropleiding  heeft ze bij Maranka Spoor gevolgd daarnaast heeft ze verschillende aanvullende cursussen gevolgd waaronder de cursus Humisme ( alle kleine beestjes helpen) en de basiscursus Voedselbossen.

Voor meer informatie en aanmelding zie www.eetjetuin.nl/workshops

of bel 06-16390264

 

Alle notities

Reageer