Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Frieda

nieuwe tuinder, makkelijke moestuin

 Blog  •  Gemaakt op: 01 Mei 2014

Na 30 jaar in Brussel gewoond te hebben op een appartement, woon ik sinds vorig jaar in een huisje met een tuintje in Binche (Henegouwen). Het is geen grote tuin, ik schat zo een 40 vierkante meter met een even groot terras, maar voor iemand die gans haar leven in de stad gewoond heeft en al iets ouder wordt, groot genoeg.

Veel werk gehad in de tuin want die was door de vorige eigenaar vol gestort met keitjes om er zo weinig mogelijk werk aan te hebben. Ik heb het vorig najaar vol gezaaid met een mengsel voor een wilde vaste bloemenweide, waar ik nu het resultaat van begin te zien. Het is nog niet perfect, maar toch een groot verschil met de dode tuin van vorig jaar. Insecten en vogels vinden hun weg naar de tuin. Er wonen al enkele solitaire bijen in mijn insectenhotel.

Dit jaar wil ik nog een stapje verder gaan. Ik heb op het terras een plantenbak gezet met kruiden (bieslook, tijm, peterselie, koriander en basilicum), en heb mij ook een makkelijke moestuinbak besteld. Die wil ik ook op het terras gaan plaatsen. Hij komt volgende week toe, en dan kan ik aan het echte leven van tuinder beginnen...

 

Alle notities

Reageer