Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bib L.

Asperghetti

 Recept  •  Gemaakt op: 02 Mei 2014

Aspergetijd is bij ons al enkele jaren synoniem voor asperghettitijd!  Gebruik zo vers mogelijke asperges, bij voorkeur eigen kweek.  Door de spaghetti in een rijke aspergebouillon te koken wordt deze bijna even lekker als het witte (of groene) goud zelf.

Voor 2 personen:

80g Noordzeegarnalen
peterselie
citroenverbena of een ander citruskruid
look, fijngehakt

1 bussel asperges
2 eieren

een flink klontje boter
2 sjalotten, fijngehakt
een halve rode puntpaprika, in schijfjes
een handvol rucola

dunne spaghetti / verse tagliatelle /...

peper
zout


Schil de asperges en breek ze in korte stukken.  Hou de koppen apart.  Doe de schillen en de harde uiteinden in een zeef.  Vul een grote kookpot met net genoeg water om later de spaghetti te koken.  Leg de zeef met de schillen erin.  Breng aan de kook en doe er wat zout bij.  Neem even van het vuur en kook de eieren mee tot ze hard zijn.

Snipper ondertussen enkele blaadjes peterselie en een beetje citroenverbena fijn en meng deze met de look en de garnalen. 

Spoel de eieren onder koud water en druk met een lepel het kookvocht uit de schillen in de zeef.  Kook de asperges in het kookvocht tot ze bijna gaar zijn.  Voeg de laatste minuten ook de koppen toe. 

Pel ondertussen de eieren en hak ze in blokjes.  Meng ze met de gekruide garnalen.

Smelt op een heel laag vuur de boter in de wok.  Voeg de sjalot en de paprika toe.  Blus met één of twee soeplepels van het kookvocht.  Vis de bijna beetgare asperges uit het kookvocht en hou ze warm in de wok. Breng op smaak met wat peper en zout.  Voeg de laatste minuten nog de rucola toe.

Kook de spaghetti al dente in het kookvocht.  Voeg liefst geen water meer toe: roer desnoods wat meer.  Hoe minder water, hoe meer smaak.  Giet af en roer de spaghetti voorzichtig door de groenten in de wok.  Neem even later van het vuur en roer de garnalen met kruiden en eieren er nog door.  Laat het smaken!

 

 

Alle notities

Reageer