MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Wormstekigheid in fruit natuurlijk bestrijden.

 Blog  •  Gemaakt op: 23 Maa 2017

Niets is er geweldiger dan in de zomer en het najaar je eigen fruit te plukken! Echter veel mensen geloven niet in deze mogelijkheid, fruit wordt immers altijd gestoken en beschadigd door motten of insecten. Denk maar aan de fruitmot, de pruimenmot en de kersenvlieg… waarom zouden we ons eigen fruit kweken als we het niet gaaf kunnen oogsten?

Spuiten vraagt veel werk, is ongezond, doodt veel nuttige insecten en geeft ook niet het gewenste resultaat. Gelukkig is er een ecologisch alternatief met name de feromoonvallen! Er zijn vele soorten feromoonvallen beschikbaar, afhankelijk van welke mot je wilt bestrijden. Feromoonvallen zijn vallen waarin een soortspecifieke feromooncapsule wordt bevestigd. De feromooncapsule verspreidt de geur van de vrouwelijke motten waardoor de mannelijke motten worden aangetrokken. Als we de mannetjes kunnen wegvangen, kunnen ze de vrouwtjes niet meer bevruchten. De vrouwtjes kunnen dan geen eitjes afleggen en er ontluiken geen larven. Zo eenvoudig kan het zijn!

Belangrijk is de feromoonval tijdig uit te hangen zodat de vrouwtjes nog niet bevrucht zijn. De eerste jaren dat je een feromoonval uithangt, moet je beschouwen als vangjaren. Met de jaren ga je minder motten vangen en na verloop van tijd geen wormstekigheid meer hebben in je vruchten! Smakelijk!

Es Mannaerts - Biogroei

Feromoonvallen kunnen aangekocht worden op de Mijntuin webshop:

- Feromoonval tegen fruitmot
- Feromoonval tegen preimot
- Feromoonval tegen pruimenmot
- Feromoonval tegen buxusmot
- Feromoonval tegen kersenvlieg
- Feromoonval tegen kastanjemineermot
- Feromoonval tegen trosrups

 

Alle berichten

1 reactie

  • Kiki B. Kiki B. Spuiten met biologische producten is gelukkig niet ongezond, doden niet de nuttige insecten en geeft wel degelijk een goed resultaat. Zo zijn er meer wegen naar Rome :-) Woensdag 10 Mei 2017 om 01:40