Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

uitroeien zevenblad

 Notitie  •  Gemaakt op: 24 Maa 2017

Elk jaar opnieuw zevenblad tussen mijn planten, wieden helpt echt niet, telkens komen ze met massa's terug. Weten jullie tips hoe ik deze kan uitroeien? 

 

Alle notities

4 reacties

  • Vincent V. Vincent V. Ik ken de context niet maar toch enkele tips:
    - zevenblad houd van omgewoelde grond, probeer je bodem dus zo weinig mogelijk te verstoren.
    - afhankelijk van hoe flexibel je bent in je tuin, kan je altijd proberen om met zevenblad te concurreren: zoek sterke planten uit die je op die plek wel graag wil zien groeien en die tegelijk ook een sterke concurrentiekracht hebben die de strijd met zevenblad kunnen aangaan.
    - Zevenblad is eetbaar. Verwerk het regelmatig in je portie salade. Door de bladeren van de plant regelmatig af te knippen, zullen de wortels het vroeg of laat wel eens opgeven.
    - Probeer zo veel mogelijk van de wortels te blijven: elk wortelfragment kan uitgroeien tot een nieuwe plant.
    Vrijdag 24 Maart 2017 om 16:31
  • Pieter V. Pieter V. Zelfs als er maar een klein stukje blijft zitten, groeit het plantje gewoon weer verder. Ik werd er gek van. Ik gebruik zelf Clear-Up.
    Vrijdag 24 Maart 2017 om 16:52
  • Ria S. Ria S. Ben ervanaf! Alles wat weer opkomt met een penseeltje met pure Roundup aanstippen (nog geen druppel nodig als je het maar aanstipt zodra er groen blad komt) Stelt niet zoveel voor ! Wel doorgaan zolang er blad blijft verschijnen. Ik was er na één seizoen vanaf!
    Zaterdag 25 Maart 2017 om 08:32
  • An H. An H. Nou. Dan had je vast ook niet zo heel veel zevenblad. Dat zou hier nie5 te doen zijn..
    Vrijdag 22 September 2017 om 14:02