MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Watertekort

 Notitie  •  Gemaakt op: 05 Mei 2014

De droogte begint nu toch wel hier en daar problematisch te worden op D'n Hof. Tot overmaat van ramp is het grondwater zo laag komen te staan, dat de grondwaterpomp ook droog staat. Dit komt mede door de bouwactiviteiten, vlak achter het gebouw op D’n Hof, waar het grondwater kunstmatig laag wordt gehouden met behulp van grondpompen.

Vandaag is er voor de zoveelste keer regen beloofd, en weer is er bijna niets uit de lucht komen vallen. De tuinen staan nu al zeker een maand behoorlijk droog; zonder echt regen van betekenis. Nu en dan een beetje, misschien is er één keer wat meer gevallen, maar toch erg oppervlakkig.

Veel tuinmannen en of vrouwen hebben een laag compost op hun tuin aangebracht en daar in gezaaid of jonge plantjes gezet. Deze laag compost is in de meeste gevallen niet afgedekt met mulch, zodat de droogte echt een probleem wordt en er veel met water wordt gesjouwd.

Permacultuur houdt vooral in: de bodem bedekt houden met planten en/of een flinke laag mulch. Wie daar voor gezord heeft, heeft zeker nu al minder last van het droge weer.

 

 

Alle notities

Reageer