MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Mijn Engelse gazonnetje.

 Blog  •  Gemaakt op: 02 Apr 2017

Week 10: (zaterdag 11 maart). De eerste grasbeurt

Het grasveldje was vorig jaar al een beetje een zorgenkindje. Toen ik de tuin overgedragen kreeg stond 1/3 deel van dit veldje van zo’n 50 m2  vorstelijk in bloei (boterbloemen). Een ander 1/3 deel was eigelijk geen grasveldje maar een mosveldje. Maar de rest was, hoewel wat hobbelig en bobbelig, zodanig fraai dat het geheel nog wel oogde als een ‘gewoon’ gazonnetje. Als je niet door je wimpers keek zag je goed dat het hier niet om 1 soort gras ging maar een fraaie mix van allerleid soorten.

Eigenlijk was het advies: omploegen en opnieuw beginnen, of meteen maar een heel nieuw tuinplan maken, misschien wel zonder gras. Maar zo zit ik kennelijk niet in elkaar. Dus aan werk. Regelmatig, eigelijk iedere week, maaien en fanatiek onkruid bestrijden. Besproeien in de droge maanden alsof het hier om de green van een golfbaan ging en op de knietjes de paardebloemen, weegbree en al het ander fraais die de boterbloempjes kwamen vergezelligen, proberen weg te bemesten.

Ach echt geweldig werd het niet, maar bezoekers vertelden me steevast dat het er al heel behoorlijk uit zag. Hmmm, dat zeggen ze vast om mij te plezieren, ;-) of ligt mijn lat wat hoger?

Maar nu! De eerste grote taak van het nieuwe tuinseizoen. Verticuteren en beluchten, na een eerste maai beurt. Mijn rug protesteerde na een dagje hard werken en och och och wat ziet dat er dan zielig uit.

Succes sprietjes!

 

Alle notities

2 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Hoi Gerrit, voor je rug mag je volgend jaar het verticuteren met een gerust hart overslaan. Je gras zal je dankbaar zijn , het scheelt ze weer een martelgang:-)
    Wel verstandig was het om je gras te beluchten. Doe dit in maart en in het late najaar. Ook daar zal het gras weer blij mee zijn. In de zoekmachine op deze site zal je daar veel nuttige artikelen over kunnen terug lezen.
    Woensdag 10 Mei 2017 om 01:09
  • Gerrit B. Gerrit B. Hai Kiki. Dank voor je reactie, daar ga ik rekening meehouden. Lees wel dat de meningen over het nut van verticuteren (fel) verdeeld zijn. Bij mij kwamen er een stuk of 10 vuilniszakken mos en rommel uit. Inmiddels goed hersteld en veel minder onkruid. 1 plek waar heel veel mos was is ook na opnieuw inzaaien nog kaal. Zondag 14 Mei 2017 om 15:41