MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bootje en de grote snoei.

 Blog  •  Gemaakt op: 06 Apr 2017

Week 11: (vrijdag 17 en zaterdag 18 maart).

Aan het einde van het vorige seizoen is het roeibootje van Simone en Roel hier naar toe gevaren. Hun kinderen waren er uitgegroeid en het bootje lag te verpieteren in een weilandje ergens bij Haarlem. We hebben het hiernaar toe gereden. Het laatste stukje moest er geroeid worden omdat de auto niet bij de tuin kan komen. Meteen uit het water gehaald en op z’n kant op het waterpad gezet. Op de foto zie je het bootje op het ‘waterpad’ achter de bielsen.

De plannen waren om het dit seizoen dan ingrijpend te gaan restaureren. Maar we willen ook varen. En er zijn eigenlijk wel genoeg klussen. Dus besloten om toch maar wat minder grondig te werk dan het oorspronkelijke plan; alleen de buitenkant schuren, plamuren en nieuwe verfje. Eerst moest het bootje uit de winterstand naar de steiger. Daar hadden we dus extra spierkracht voor geregeld. Eduardo kwam helpen. Die eerste fase is gelukt.

Vorige week was ik al begonnen met de voorjaarssnoei. Nu verder. De grote druif, al fors gesnoeid in het najaar, moest er opnieuw aan geloven. Wel zielig dat die ene grote zijtak die er af moest zorgde voor een lekkende druif. Hopelijk gaat dat vanzelf wel over. De grote berg takken groeit. Samen met de 7 zakken gras en mos van vorige week kunnen we de komende tijd vooruit met afval verwerking.

Het compostvat heb ik leeg gemaakt. Daar gaan we een mooie nieuwe start mee maken. Zaterdag, na een bladruim sessie voor het park, begon het te regenen. Samen met Em hebben we gezellig mest en kalk gestooid. Daarna waren we zo in de strooibui, dat we ook de vele modderplekken in het grasveldje hebben bijgezaaid en netje oversprengeld met een dun laagje tuinaarde zodat de vogelvriendjes zich hopleijk beperken tot het voer dat wél voor hun bestemd is. Over bui gesproken, het begon steeds harder te regenen. Fantastisch voor de mest en zaadjes, maar wij zijn gevlucht.

 

Alle notities

Reageer