MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

veel te vroeg

 Notitie  •  Gemaakt op: 13 Apr 2017

Vier tomaatjes vast in potten buiten gezet. Voor de nacht zet ik er doorgeknipte flessen overheen ter bescherming, ook de augurken uitgeplant , idem dito me t bak er over voor de nacht. 

 

Alle notities

3 reacties

 • Dennis D. Dennis D. Oei dat lijkt me idd veel te vroeg.
  Wij zetten pas later in mei tomaten en augurken in de volle grond. Ook dan kan het nogal kwakkelen en stokt de groei. Lange wortels zijn dan wel belangrijk.

  Ik vind het beter om een hoog groeitempo te houden ipv. vroeg kweken en steeds moeten overplaatsen. Iets later beginnen met zaaien is dan geen probleem.

  Ook moeten wij de plantjes laten wennen aan de buitenlucht en zon, immers het glas waar ze achter hadden gestaan houdt 95% zonstraling tegen. En dit is nuttige straling die zorgen dat de vruchten veel gezonder worden.
  Zaterdag 15 April 2017 om 07:34
 • Ina H. Ina H. Ik heb ze al een tijd afgehard overdag in de buitenlucht . Ik heb nog zat tomaten-zaailingen over die ik later uit kan planten mochten deze het niet redden en augurken kan ik eventueel opnieuw zaaien. Kortom kansen genoeg nog en voor het zelfde geld gaat het wel goed. De tomaatjes zijn inmiddels al gegroeid buiten. Overigens staan de tomaten en de augurken niet in de volle grond maar in bakken tegen de gevel op de warmste plek en meest beschutte plek in mijn tuin. Wat de lange wortels betreft die kwamen onder de pot uit, lang genoeg dus.
  Zondag 16 April 2017 om 20:05
 • Ina H. Ina H. Op je laatste opmerking over achter glas, mijn zaailingen gaan vrijwel allemaal elke dag naar buiten al een week of 2. Doordat het buiten niet zo warm is de meeste dagen( op de paar fors zonnige dagen na) groeien ze dan ook wat minder hard en dat zorgt ervoor dat je niet van die iele veels te lange dunne zaailingen krijgt. Ik heb alle zaailingen in grote plastic bakken op de vensterbank staan en die zet ik elke dag naar buiten, tenzij het hard regent. Zondag 16 April 2017 om 20:16