Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vergelijkend aardbei-onderzoek, mmmmm

 Notitie  •  Gemaakt op: 12 Jun 2017

Ik heb dus 4 soorten aardbeien staan (totaal 5 plantjes): Honeoye, Lambada (x2), Elsanta en Ostara.

En na mijn eerste twee rijpe aardbeien (van Honeoye) waren er vanochtend 4 (redelijk) rijp, van 4 verschillende planten!

Die van Elsanta en Ostara waren allebei maar halfrijp, maar vanwege mevrouw Merel durfde ik ze er niet aan te laten hangen. Dus heb ik maar een vergelijkend warenonderzoek gedaan. Niet helemaal eerlijk ten opzichte van Elsanta en Ostara, maar die krijgen vast nog wel eens een tweede kans.

De eerste opmerking: alle vier de aardbeien zijn lekkerder als in de winkel, met veel meer smaak en minder water. Maar wie weet komt dat ook wel omdat ze "eigen" zijn :-) Ik begin nog maar net met een tuin.

De Elsanta had ik als eerste reactie: zoet! (terwijl zelfs nog maar halfrijp...)

De Ostara was ook zoet, maar iets minder heftig, met meer zuur in (dus ook halfrijp).

Lambada: smaakt het meest zoals de aardbeien in de winkel, maar veel lekkerder, dat wel.

En de Honeoye was dan weer wat kruidiger, peperiger (lekker!!)

 

Alle notities

2 reacties

  • Dinie K. Dinie K. ik heb ook aardbeien in een tunnel staan met fijn net er over ,wel strak getrokken (anders komen de vogels er vast in en dat zijn mij de aardbeien niet waard) ik heb 4 soorten lambada maxime ostara en nog een soort ze staan in fruitkisten en dat gaat heel mooi ,maar welke mest moet ik daar voor gebruiken .gr Dinie
    Zondag 18 Juni 2017 om 08:59
  • Lea Lea Hoi Dinie, hopelijk kan iemand anders je raad geven, want ik heb echt geen idee. Voorlopig doe ik niet aan mest. Ik ben een tuinbeginneling, dus misschien is het dom, maar ik dacht dat ik misschien geen mest nodig zou hebben omdat mijn tuingrond vette zeeklei is. Mijn dummie-redenatie: als het een plant lukt om te wortelen, zullen ze er vast genoeg voedsel van krijgen. De ervaring van de overburen klopt daarmee: zij hebben planten in de tuin staan die een meter groter worden dan ze volgens het etiket en de plantengids zouden moeten doen.
    Zondag 18 Juni 2017 om 21:14