MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ben d.

Effectief en verantwoord onkruid bestrijden

 Blog  •  Gemaakt op: 24 Aug 2017

Totale onkruidverdelgers vs. selectieve onkruidbestrijders

Voor mijn werk als hovenier verschilt het regelmatig wat voor klus er op mijn pad komt. Dit kan verschillen van tuinen van particulieren tot openbaar groen. Onlangs werd mij door een stagiaire gevraagd hoe het zit met de immer veranderende regelgeving binnen onze branche. Zijn vraag ging om over totaal herbicides, waarvan hij had gehoord dat dit niet meer zomaar gebruikt mag worden.

Alternatief voor Round-up

Ik vertelde de beste jongen dat hij waarschijnlijk het bericht had gehoord over round-up ofwel glysofaat. Naar dit bestrijdingsmiddel zijn verschillende onderzoeken gedaan. Sommige van deze onderzoeken wijzen uit dat dit middel kankerverwekkend kan zijn, waar andere onderzoeken aangeven dat dit niet bewezen kan worden. Hoe dan ook, de overheid neemt maatregelen, en verbiedt het gebruik van dit middel voor professionals en particulieren.

Totaal herbicide voor openbaar groen

Mijn favoriete middel voor grote oppervlakten openbaar groen is sinds het verbod Zapper. Deze totale onkruidverdelger is op niet-verharde, permanent onbeteelde grond, en kan het beste van februari t/m juni gebruikt worden.

Onkruid bestrijden bij particulieren

Bij particulieren is het niet toegestaan om dezelfde middelen te gebruiken als in openbare ruimtes. Onkruid bestrijden doe ik op dit soort terreinen dan ook graag met Pistol Flex. Dit is een breedwerkende preventieve en vroegtijdig curatieve onkruidbestrijder die de grond wel tot 4 maanden onkruidvrij houdt!

 

Alle notities

3 reacties