MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Taken

 Notitie  •  Gemaakt op: 30 Sep 2017

Maart

Snoei Echinacea  https://www.youtube.com/watch?v=wQlt-dN0k40

https://www.vtwonen.be/tag/snoeien-video/

April

Aster: Voor bossiger planten knipt u de scheuten in de lente terug wanneer deze 15cm lang zijn en later nog eens begin zomer - scheur de planten ten minste om de 3 jaar voor de bloei terugloopt en de binnenste pol te zwak wordt. Rooi de pollen vroeg in het voorjaar en deel de randen in stukken van ca 15cm doorsnede. Plaats de buitenkant terug . Het zijn planten die zich vernieuwen door uitlopertjes te maken, waardoor het midden na enkele jaren dreigt te verhouten. Eenvoudig delen en de nieuwe groei opnieuw planten lost dit probleem op. Is bijmesting noodzakelijk voor een uitbundiger bloei? Geef dan kalium maar vermijdt stikstof.

De herfstaster heeft een standplaats in de volle zon nodig. Asters houden vruchtbare en vochtige grond, die maar goed doorlatend is. Elk najaar de plant opnieuw mulchen houdt ze in conditie. Elke vier jaar moet de Herfstaster worden opgegraven en gescheurd. Omdat asters gevoelig zijn voor meeldauw is het belangrijk dat er voldoende luchtcirculatie is. Plant andere planten niet te dicht bij de aster maar geef haar wat ruimte.

Top de uitgebloeide bloemen uit de plant om de bloei langer op gang te houden. Na de bloei kan de aster worden afgeknipt op tien centimeter boven de bodem.

Carex Irish Green

https://www.vanriel-siergrassen.nl/nl_NL/catalogus/japanse-zegge

September - Oktober

Gras bemesten met Floranid (twin) Club (herfst en wintermeststof)

Lacey Bleu

Hij verlangt iedere herfst een stevige snoeibeurt tot op 30 cm van de grond en een winterbeschermlaag van bladeren.

Een zeer compacte Perovskia met extra grote bloemen. Dit was het ambitieuze doel van de uitvinder van Perovskia atriplicifolia ‘Lacey Blue’. En het resultaat is spectaculair! In de zomer en in het najaar bloeit Lacey Blue met grote, blauw-paarse bloemen. De charmante bloempluimen hebben een heerlijke geur. Onder de bloemenweelde valt ook het sfeervolle, diep ingesneden blad op. Wist je dat ook de bladeren een lekker aroma afgeven?Lacey Blue heeft een uitzonderlijk compact formaat van 40 cm hoog en 20 cm breed. Dit maakt deze Russische Salie uitermate geschikt voor zowel kleine als grote tuinen. Lacey Blue is een perfecte keuze voor in combinatie met andere planten, alleenstaand, in vaste planten borders en voor massabeplanting. Deze prachtige Perovskia staat het liefst op een zonnige plek, in goed doorlatende grond. Het is aan te raden om de plant direct na de bloei te snoeien. Lacey Blue is ziekte-ongevoelig en winterhard tot -20° Celsius. In het voorjaar terugknippen tot boven het houtachtig gedeelte

http://plantengids.willaert.be/nl/plantenfiche/peabspir/

November

Aster Little Carlow na bloei terugsnoeien tot op +- 10 cm v/d bodem + afdekken met mulch

Snoeien

Herfstaster  ( asters ) snoeien. De uitgebloeide stengels kunnen na de bloei eind oktober tot op de grond worden afgeknipt. En breng na de snoeibeurt wat compost rond de basis van de plant aan.

Verzorging

Hogere soorten herfstasters hebben vaak tijdens hun groeiseizoen wat ondersteuning nodig. Opbinden kan dan noodzakelijk zijn.

Herfstasters kunnen uitstekend gecombineerd worden met Echinacea ( Rode zonnehoed ), Herfstanemonen, Rudbeckia ( Zonnehoed ), Siergrassen.

https://tallsay.com/page/4294973574/herfstaster-standplaats-verzorging-snoeien-en-vermeerderen

http://plantengids.willaert.be/nl/plantenfiche/asclcarl/

Vernonia

De bladen van Vernonia crinita zijn tien tot vijfentwintig centimeter lang. De grijsgroene bladen staan langs lange stengels verspreid tegenover elkaar. De bloemen staan in eindstandige trossen in samengestelde bloemhoofdjes. De bloemknoppen verkleuren van groen naar paarsbruin. De bloemen zelf hebben een mauvepaarse kleur. Door de veelheid aan bloemen, wel tachtig tot honderd, is het een uitbundig feestje. Vernonia bloeit in juli - oktober. In de herfst - als het blad bruin is verkleurd - mogen de stengels bij de grond worden afgeknipt. De plant kan begin voorjaar in verscheidene stukken worden gedeeld. Plant Vernonia op een onderlinge afstand van 30 centimeter in een voedzame, humusrijke en vochthoudende grond.

Salvia

kunnen direct na de bloei in juli licht teruggeknipt worden. Knip de uitgebloeide, lange bloemaren net boven een bladrozet terug. Ze geven dan vaak een tweede, lichte bloei.

Knip in maart de verdorde bloemaren tot op de grond toe af. En verwijder dood blad en lelijk geworden bladeren.

snoei Salvia video https://www.youtube.com/watch?v=tr2mPMv6WWM

 

Alle notities

Reageer