MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Buxusmot

 Taak  •  Gemaakt op: 30 Nov 2017

Dit jaar heeft de buxusmot genadeloos toegeslagen. Alle buxusplanten en -hagen zijn volledig kaalgevreten!

Soms, als ik langs een buxushaagje liep, zag ik wel 5 buxusmotten wegvliegen. Over een paar weken, als ik twee weken vrij ben, zal ik alle buxusplanten rooien. Voorlopig komt er geen buxus meer in mijn tuin. Het ergste vind ik dat ik een solitaire buxus, die ik 27 jaar geleden op mijn trouwdag heb gekregen, ook gerooid moet worden. Misschien geef ik hem nog even een kans (net zoals soms in een goed huwelijk).

 

Alle notities

4 reacties

 • René V. René V. Bedankt voor jouw reactie. Dan laat ik ze nog een jaar staan en probeer ik de feromonenval (spuiten heeft dit jaar niet geholpen)
  Maandag 4 December 2017 om 22:26
 • Henk V. Henk V. Heel vaak zie je dat na een zeer ernstige aantasting de plaag is verdwenen in het volgende seizoen. Dit kan te maken hebben met de opbouw van de populatie natuurlijke vijanden. Het kan ook zijn dat het een natuurlijke reactie van de soort is na zo'n hevige populatiedruk. Moeilijk te achterhalen, dit soort fenomenen. Gelukkig zie je dan weer het herstel optreden in het volgende seizoen. De haag weer flink kort terug snoeien want hij was toch te groot geworden (??).
  Zondag 10 December 2017 om 13:38
 • Luc H. Luc H. Ik had heel vroeg in de zomer een buxusstruik in kerstboomvorm van +/- 1 meter hoog volledig kaalgevreten. Vervolgens alle takken tot op 15cm van de stam weggescnoeid en verbrand. Nu staat die weer helemaal groen!
  Vrijdag 15 December 2017 om 22:00
 • René V. René V. Dank allen voor jullie reactie. De buxus-planten zijn er blij mee ;-)
  Woensdag 20 December 2017 om 14:02