Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Snoeien

 Taak  •  Gemaakt op: 29 Jun 2014

Rozen: In het najaar snoeien tot ongeveer 25 cm en dan na de winter kort snoeien. Je mag hier na de loop van tijd een soort haag van maken rond de buxus en dan dezelfde hoogte als je dat zo mooi vind.  Het is niet nodig de takjes apart te verwijderen.  Tot op ongeveer 10 cm snoeien in het voorjaar.  Dikke rode takken tot onder aan de wortel verwijderen.

Bolcatalpa: De takken van een bolcatalpa zijn vrij zacht, de toppen bevriezen makkelijk. Een bolcatalpa snoeien doe je voor de winter, 2014 gesnoeid net voor dat de bladeren beginnen af te vallen.

Bolesdoorn: Bomen zijkant en in vakken. Snoeien voor de korste dag, 21 December, niet als het vriest.  Als de boom iets meer is volgroeid mag je al wat drastischer te werk gaan met snoeien.  Je ziet nu rond november dat er knoppen op zitten.  die mag je zeker niet weg snoeien. In de zomer rond de langste dag mag je ze ook bijsnoeien.

Green Carpet: Mag voor de zomer kort worden gesnoeid dan trost deze goed.

Klimop: Eind juni gesnoeid in 2015. Dag 1 voormiddag bij Pierre en Jo gesnoeid. Buxus achter bovenkant met snoeischaar en zijkant met de hand gesnoeid.  Bij bomma beukenheg gesnoeid.  Dag 2 voormiddag klimop achterkant, bij wasdraad en achtertuin gesnoeid. Dag 3 klimop Wim gesnoeid. Dag 1 heeft Lizette aanhangwagen weg gereden.

Dianthus Kahori ( roze bloempjes L en R van de BBQ) : Bloeit het hele jaar door, kan overleven in zowe zon als schaduw.  Moet voldoende water krijgen.  Snoeien doe je best begin juli en dan beginnen ze terug opnieuw te bloeien. 

 

Alle notities

Reageer