MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Nieuw, nieuw, nieuw ...

 Blog  •  Gemaakt op: 05 Jul 2014

To whom it may concern

 

Ik ben al jaren in het bezit van een redelijk grote tuin maar had er weinig tot geen interesse voor. Behalve radicaal onkruid wegspuiten met roundup liet ik alle "werkzaamheden" over aan mijn man Tee.

Tot begin dit jaar voor mij een ommezwaai kwam. Het begon met het krijgen van tomatenplantjes -een kennis had waargenomen dat de kas (stond er al toen we dit hier kochten) aan het vergammelen was. Toen ze zag dat ik daadwerkelijk de plantjes een plaatsje gaf, volgden al ras de paprika-, peper-, en komkommerplanjes. 

Nadat ik deze, ook met enige zorg, geplant had, kwam mijn duitse kennisje (je achtergevoegd omdat het een vrouw is. Voer voor een psychiater) met vijf verschillende soorten huislook, wel honderden ...

Gelukkig had ik genoeg ruimte beschikbaar en ging ik dus met deze kleine bodembedekkers aan de slag. Nadat ik alle lege border- cq boomranden had voorzien van deze gezellig kruipertjes, begon ik maar eens te googelen.

Nooit geweten dat legendes vertellen van hoe huislook jouw huis kan beschermen tegen blikseminslag -wat tot onze grote schrik, helaas, 3 jaar geleden is geschied-.

Eenmaal googelend, bedacht ik dat het creeren van een winterharde kruidentuin wel een leuke bezigheid zou zijn.

Tee aan het werk gezet om een stuk gazon af te steken, zaadjes van oa maggi, veelkleur rabarber, suikerplant, oregano, etc gezaaid. Welke nu in de "vaste" kas - jawel, die werd te klein en is er dus een "mobiel" kastje aangeschaft- aan het ontkiemen zijn.

Plosteling realiseerde ik me dat we varens hebben groeien op een plek die me niet aanstond. De varens allen uitgegraven en een plek, samen met enkele hosta's gegeven achter de door bomen overschaduwde kleine vijver.

Hoewel het nu regent, ga ik maar even de aalbes- en laurierstekken besproeien.

Fijn weekend

 

Alle notities

Reageer