Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

echte mannen zaaien niet

 Blog  •  Gemaakt op: 28 Maa 2018

Het Meisje weet het nu zeker. Echte mannen zaaien niet. Ze had er al zo’n vermoeden van. Als zij vol trots met haar zorgvuldig opgekweekte zaailingen op de moestuin verscheen, stond het groen in de mannentuinen al kniehoog. Op het moment dat zij haar eerste tuinbonen oogstte waren de bonen van haar buurman al op. Ze had zich al eens afgevraagd hoe dat nu toch kon. Waarom was zij niet zo snel? Nu is het meisje vaak te laat, maar dit grote verschil kon ze niet verklaren.

Mannen en vrouwen taken 

Onlangs was er een moestuin vergadering. De algemene jaarlijks terugkerende taken werden verdeeld. De dames snoeien de bloeiende struiken bij de ingang. De mannen nemen de scheefgezakte verharde paden op de moestuin eens flink onder handen. Na deze man/vrouw verdeling was er tijd voor koffie. Geïntrigeerd ging het Meisje tussen de mannen zitten. Tijd voor een stevige ondervraging. Hoe deden die mannen dat toch? Waarom oogstten zij al zo vroeg in het seizoen? Welk versnellingsproces zetten zij in gang?

Wat ze al vermoedde werd werkelijkheid. Mannen zaaien niet. Deze mannen althans niet. De ene man had te dikke vingers. De ander te weinig geduld en de buurman wilde gewoon een snel en zeker resultaat. Mannen hebben geen zaailingen in de vensterbank staan. Doen niet aan het gepriegel van verspenen. Hoeven geen zaailingen uit te dunnen. Nee. Echte mannen kopen groente. In baby formaat. Dat wel. Daarna planten ze het groen in de tuin en kweken ze het op tot oogstbare proporties.

Het magische zaaiproces

Het Meisje wilde vast wel het adres waar ze al dat babygroen kon kopen. Nou nee. Het Meisje koestert juist het proces van zaaien. Vind het magisch om uit zo’n priegel zaadje het eerste sprietje groen te zien opkomen. Weet dat zaaien niet altijd leidt tot oogsten maar neemt dit voor lief. Het is haar mooiste moment van de dag. ’s Ochtends de gordijnen opentrekken en zien hoe haar zaailingen erbij staan.

Worden De Meisjes mannen?

De realiteit is op dit moment anders. Tussen droom en werkelijkheid zit een wereld van verschil. Nu doet ze ’s avonds haar gordijnen al open omdat ze er de volgende ochtend geen tijd voor heeft. Zit ze al zo vroeg in de auto dat het nog stil is op straat. Komt ze zo laat thuis dat het alweer donker is. Haar drang om buiten te zijn wordt geblokkeerd door zoiets triviaals als werk. Dat was helemaal niet de bedoeling. Het Meisje zou werken tot februari. En daarna tot april. En nu tot juli. Omdat haar opdrachtgever het Meisje zo geweldig vindt. Of geen vervanger kan vinden. Of iets wat daar tussenin ligt.

Dat komt het Meisje helemaal niet goed uit. Dan is ze een tuinMeisje met een probleem. Tot juli? Dan kan heeft ze helemaal geen tijd voor het hele proces van zaaien en kweken.

Dus lieve buurmannen van de moestuin, kom maar op met dat adres. De tuin van het Meisje wordt dit jaar een mannentuin. Of toch niet? Misschien een mannentuin met bloemen ? Het Meisje twijfelt. Een vrouwen eigenschap. De Meisjes zullen nooit echte mannen worden.

 

Alle berichten

2 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Kies gewoon het beste van twee werelden: Eetbare bloemen én groenten. Kunnen die mannen nog wat van leren ;-))
    Woensdag 28 Maart 2018 om 18:02
  • De Meisjes van de Moestuin De Meisjes van de Moestuin Dat zijn we helemaal met je eens!
    Woensdag 28 Maart 2018 om 19:54