Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Spannend!!!

 Blog  •  Gemaakt op: 29 Apr 2018

Deze week gaat het gebeuren! De planten gaan de grond in.

Na een jaar op een ongelofelijk rommelig allegaartje uitgekeken te hebben, hebben we ten einde raad een tuinman aangesproken om het "klein zwitserland" zoals we het noemden op te ruimen. De vorige eigenaar had daar al zijn minder geslaagde en mislukte pogingen opgestapeld tegen de achterkant, zodat er een kleine kraan aan te pas kwam om 15 ton puin en 30 ton grond af te voeren. 

Om de zware kleigrond wat bewerkbaarder te maken werd er dan een flinke aanhangwagen vol luchtig materiaal onder gefreesd. In samenspraak werd gekozen voor een zo gespreid mogelijke bloeiperiode (vlinders en bijen) en vrucht/zaaddragers (vogels). Die planten gaan dus de komende dagen de grond in. 

Zo lang kon ik echter niet wachten: ondanks een ravage binnen (keuken was ook nog gesloopt, dus we kampeerden zowat), moést ik onmiddellijk mijn hangkorven, bloembakken en ruiven vullen. Voor de hangkorven en ruiven zijn het dit jaar viooltjes geworden. Donkerpaars en wit met paarse arcering. In de kuipen een donkere bougainvilla om in het paars/lila thema door te gaan. Alleen één hangkorf breekt met die lijn: als inwijkelingen vlaggen wij niet op koningsdag, maar er hing wel een dikke oranje kuif van uitbundige viooltjes omhoog. Die moet ik nu wel met hand en tand verdedigen tegen een verliefd stel tortels, die daar graag in zouden nestelen. Heb er maar een paar plantstokjes in gestoken. Onmiddellijk weken ze uit naar een uitstekende reep hout in de lounge naast het tuinhuis. Net boven de zetels. Ook daar hebben we maar een barrikade opgeworpen. Hoe graag ik hen ook onderdak verleen, niet boven onze nieuwe spulletjes. Ik heb echt geen zin om een kwak duivenmest  in mijn nek te krijgen als ik van de tuin zit te genieten. Er staat een flinke boom te wachten op een nest. Zien ze dat niet? 

En intussen hebben we ook in de voortuin ongenood bezoek: buxusmot. Daar gaan we dus ook eens over moeten praten ...

 

Alle notities

4 reacties

  • Margo G. Margo G. LIjkt me leuk om jullie belevenissen en tuinervaringen te volgen. Ik hoop dat je de komende maanden tijd vind om ons "bij te praten". Succes met de nieuwe tuin!
    Zondag 29 April 2018 om 11:55
  • Chris V. Chris V. Ik deed dat tot hier toe al op https://affodilennidk.wordpres... , tussen andere items door, maar gisteren ontdekte ik deze site en ja, ik kon het niet laten, he ...
    Zondag 29 April 2018 om 13:45
  • Renilde Renilde Heel leuk!
    Zondag 29 April 2018 om 15:48
  • Franca v. Franca v. Ik heb genoten van je stukje, kijk uit naar de vorderingen en veel succes.
    Maandag 30 April 2018 om 21:30