MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

't Kan groeien ...

 Blog  •  Gemaakt op: 16 Mei 2018

Vanmorgen was daar opeens het begin van wat zonder enige twijfel een mooie tuin kan worden. Nog vóór de ontbijttafel afgeruimd was, ging het hek open en werd er een aanhangwagen vol beloften binnen gereden. De hoofdtuinkabouter had een tuinelf meegebracht. Nog even bespreken waar de luxe nestkast en het insectenhotel moeten komen en ze staken van wal.

Eerst werd de grond weer losgemaakt, want ja, klei en nog maar een beetje water geeft algauw een stugge plaat. Samen bestudeerden ze het plantplan (probeer dàt woord maar eens zo snel mogelijk 10x achter elkaar te zeggen!). Dan werd bak na bak uitgeladen, de potjes en potten werden verdeeld over de zandvlakte en zelfs dàt gaf al een vrolijk uitzicht. Tegen de middag stond het meeste al met de voeten in de grond. Enkel de lavendel- en heidestroken moesten er na de middag nog aan geloven. Terwijl mijn noeste werkers aan de lunch zaten, kon ik me toch niet meer inhouden, zeker. Ik moést er wat fotokes van maken:

Tegen 15u was alles pico bello in orde. Nog even samen een kop koffie drinken en het zat er op. Aan ons nu om elke dag te gieten, zodat het allemaal goed kan “aanslaan”.

’s Avonds toch nog een geutje water gegeven. De nieuwe aanwinsten knapten er helemaal van op. Ook al omdat de zon stilaan achter de omheining verdween. 

En nu hopen op mooi weer voor de vakantie op Texel en thuis géén hittegolf maar wél af en toe een mals groeizaam regentje ’s nachts op het thuisfront.

Bedankt, toffe tuinkabouters. Jullie zijn reuzen in het vak!

 

Alle notities

2 reacties

  • Renilde Renilde Leuk dat het in orde gekomen is, ben blij voor jou! Woensdag 16 Mei 2018 om 17:35
  • Margo G. Margo G. Het ziet er veelbelovend uit! Benieuwd hoe het straks wordt. Woensdag 16 Mei 2018 om 21:31