MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Gewasbescherming : Het Blauwe Muntgoudhaantje

 Notitie  •  Gemaakt op: 24 Jun 2018

Ik kom ze al een aantal jaren op vrij bescheiden hoeveelheid tegen. Het Blauwe Muntgoudhaantje. Eet graag wat hapjes uit de munt en de muntachtigen. In het voorjaar op de Bergsteentijm, dat ook een muntgeur over zich heeft. En natuurlijk de munt zelf. Dat is wel hun lievelingskostje!
Dit seizoen 1 of 2 op een plant. Vrij makkelijk te pakken, want het zijn van het soort kevertjes die zich bij onraad en gevaar gewoon laten vallen. Een lege augurkenpot (met deksel) had ik voor ze gereserveerd. Even onder de plant houden en ze vielen er in.

Zo verdween de een na de ander, en ik moet zeggen de laatste weken leken ze echt verdwenen. De aangetaste munt herstelde zich weer met wat nieuwe aangroei....
Tot ik vandaag langs de muntplant liep en een school of roedel of bende misschien wel, van dit soort haantjes (ca. 15) zag zitten op de munt.
De procedure is inmiddels bekend: dumpen in de glazen pot. Kortom komende dagen alert blijven, want de thuisblijvers van deze kevers, zullen wel willen weten waar hun familie is gebleven......
 

 

Alle notities

4 reacties

 • Marianne V. Marianne V. Herkenbaar, , denk je van veel munt te kunnen drogen om thee te maken, komt er een ongenode gast op af. Alleen is het hier niet het muntgoudhaantje maar een allerschattigst klein vlindertje dat ervoor zorgt dat zijn mini-kroost alle toppen van mijn munt koloniseert en samenspint. Rupsjesthee...mmm lekker!
  Zondag 24 Juni 2018 om 17:51
 • Guy G. Guy G. Ja waarom niet een hapje en een drankje...
  Zaterdag 30 Juni 2018 om 13:32
 • Jeannette v. Jeannette v. Ach, waarom niet, Marianne en Guy, men wil ons toch meer insecten laten eten i.p.v. vlees ;-) :-)
  Zaterdag 30 Juni 2018 om 13:50
 • Ria T. Ria T. En wat doe je ermee? Toch niet doodmaken... Breng ze gerust bij mij...
  Woensdag 1 Augustus 2018 om 21:40