Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Droogte bestendige planten

 Blog  •  Gemaakt op: 08 Jul 2018

Als je, zoals ik, tuiniert op "klapzand" is droogte altijd een probleem. Niet alleen in een zomer als deze, maar ook als de zon gewoon een paar dagen achter elkaar schijnt en het wat warmer is dan normaal. Je moet dus goed nadenken over je plantenkeuze. Planten die veel water nodig hebben zijn geen optie tenzij je bereid om veel en vaak te sproeien. Dat doen we liever niet. Onze tuinplanten zijn dus allemaal in meer of mindere mate droogte resistent.

Planten die niet mogen uitdrogen (zoals daglelies, rudbeckia of eupatorium) plant ik in de halfschaduw. Planten die veel droogte verdragen, zoals salvia's en asters, krijgen een plekje in de volle zon. In een droogteperiode zoals we die nu kennen, wordt duidelijk welke planten de echte kampioenen zijn op het gebied van droogtebestendigheid. Op mijn tuinblog heb ik acht vaste planten op een rijtje gezet die niet alleen mooi zijn, maar (bewezen!) ook met weinig water toe kunnen. Klik hier om te zien welke planten dat zijn. 

Deze acht zijn mijn favorieten. Natuurlijk zijn er nog veel meer planten voor droge grond. Denk aan lavendel, kattenkruid, dropplant en de vele soorten asters en salvia's. Planten als helenium en helianthus, waarvan ik altijd dacht dat ze ook wel in de volle zon konden staan, blijken het nu toch heel moeilijk te hebben. Deze zomer door ervaring wijzer geworden, willen we daarom komend najaar een deel van de beplanting in onze tuin vervangen door soorten die beter opgewassen zijn tegen droogte. Ik ben daarom benieuwd naar jullie ervaringen. Heb je nog tips? Vermeld ze hieronder! 

 

Alle notities

Reageer