MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Project hoek richting grasveld

 Taak  •  Gemaakt op: 11 Sep 2018

Deze hoek, die zich onder een mooie enorm grote acacia  bevindt, staat vol met de grote springbalsemien, zevenblad, kweekgras en ook stond de japanse duizendknoop te popelen om zich hier te vestigen, dus hoog tijd om het geheel eens goed aan te pakken.

Week 36 - Het beplantingsplan is gemaakt met soorten die het goed doen in de schaduw / halfschaduw. De contouren heb ik met bakstenen uitgezet. Aan de hand daarvan het aantal planten bepaalt wat nodig is.

Week 37 - Gestart met het schonen van de grond. Deze is vergeven van de wortels van de allerhande onkruiden... Stap voor stap, elke dag een stukje. Achteraan rond de stam van de boom begonnen, nu langzaam doorwerkend naar voren. Vlak naast de acacia groeit een eik, deze moet helaas weg. Hij staat er te dicht bovenop en gaat teveel de concurrentie aan met de acacia. Dat is voor beide bomen niet goed.

Week 38 t/m 41 - Het achterste gedeelte aan de linkerkant is goed geschoond en de Calamagrostis Overdam en een deel van de Spirea Hennie Graafland is al ingeplant. Van de laatste had ik niet genoeg planten. Dat komt later. Verder niet heel veel aan dit project gedaan, behalve een beetje verder geschoond. De Rodgersia Bronze Peacock heb ik al besteld bij de kweker. De rest van de planten moet nog even wachten.

Week 41 - Met een paar helpende handen is deze week de eik die voor de acacia stond weggehaald. De stam van de acaciaboom is nu prachtig zichtbaar gekomen, de tekening van de schors is een plaatje! En met de nnieuwe onderbeplanting gaat het alleen nog maar mooier worden. Deze week ook de rest van de beplanting besteld. Niet zeker of alles nog binnenkomt voor de winter, maar dat gaan we zien.

De al eerder bestelde rodgersia's heb ik opgehaald en worden nu ook ingeplant, samen met de fuchsia's die ik hier al had staan. Ik had twee fuchsia's gekocht, maar die ene lijkt niet veel leven in te zitten. Toch maar in de grond zetten en kijken of die komend voorjaar blad gaat maken.

 

Alle notities

Reageer