MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Project hoge zandbult schaduwzijde

 Taak  •  Gemaakt op: 13 Okt 2018

Zandbulr schaduwzijde

Naast het huis bevindt zich een hoge zandbult, wat een overblijfsel is van de vijver die jaren geleden uitgegraven is. Deze bult was verworden tot onkruidbulr en enkele bomen hadden zich hier ook op gevestigd, maar nu wordt de bult geschoond en van beplanting voorzien.

Bovenop de bult, die net in de zon staat, komen paarse asperges, die ik begin dit jaar uit zaden opgekweekt had in kleine potjes. Ze moesten nodig de grond in, dus het project bult heeft voorrang gekregen t.o.v. de andere projecten.

Het beplantingsplan is als volgt:

Paarse Asperges, Ereprijs (Veronicastrum virg. 'Album'), Salomonszegel (Polygonatum multiflorum), Cobralelie Jan op de preekstoel (Arisaema triphyllum) Nepalese cobralelue (Arisaema griffithii) Duizendknoop Purple Fantasy (Persicaria microcephala 'Purple Fantasy'), Varens, Eendagsbloem, Lampenpoetsergras (Pennisetum alopecuroides), Fluitekruid en doorwaskervel.

Week 40 en 41 - De bult aan het schonen geweest van de onkruiden en met name de boomwortels er uit gehaald. Al een paar jaar geleden hadden we een paar bomen omgezaagd, maar deze waren opnieuw weer uitgelopen, dus nu toch maar diep gespit en ze met wortel en al er uit gehaald.

Week 41 - De varens groeiden er spontaan al en zijn nu alleen deels verplant zodat het een mooie groep kan gaan vormen. Het fluiteekruid groeide er ook al en heb ik laten staan. Daaromheen de opbouw van de nieuwe beplanting opgezet,

Om Voorbeeld trap van boomstammente voorkomen dat het zand van de bult naar beneden rolt als je er bij op klimt om aan te planten of om straks onkruid te wieden, ga ik op een paar plekken een soort van traptreden maken van boomstammen, geïnspireerd op dit plaatje: Aan de zonkant komt deze trap ook, dan helemaal omhoog tot aan de aspergeplanten.

Aanplanten begonnen:

Het lampepoetsersgras, de duizendknoop purple fantasy en de salomonszegel worden nu allemaal ingeplant. Voor de asperges moet eerst de toegangsweg klaargemaakt worden... hopelijk is het morgen zover dat ook die plantjes de grond in kunnen..

De rest van de beplanting is besteld bij de kweker.

 

Alle notities

4 reacties

 • Annemiek M. Annemiek M. Wat een ontzettend leuk plan, ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat worden dus hou ons op de hoogte !!
  Woensdag 17 Oktober 2018 om 16:33
 • Jeannette v. Jeannette v. Met de foto's is goed inzichtelijk gemaakt wat je voor ogen hebt. Het belooft een mooi deel van je tuin te worden. Hopelijk zien we later het eindresultaat :-)
  Woensdag 17 Oktober 2018 om 17:54
 • Emilia M. Emilia M. Dag Annemiek en Jeannette, leuk jullie reacties! Ik zal zeker gaan updaten over de voortgang.
  Donderdag 18 Oktober 2018 om 11:23
 • Jeannette v. Jeannette v. Tof! Ik kijk er naar uit.
  Vrijdag 19 Oktober 2018 om 14:33