MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Perma tuin

 Notitie  •  Gemaakt op: 24 Feb 2019

Sinds februari 2018 ben ik begonnen om van een paardenbak  ong. 700m2 een tuin te maken. Ik gebruik hiervoor de principes van 'No dig gardening' en 'Permaculture'. En ben een vervent volger van Charles Dowding. Hij geeft bijzonder veel nuttige adviezen. Zo heb ik al het zand ongemoeid gelaten.  15 m3 compost laten komen. Er zijn bedden gevormd door het zand te bedekken met een dun laagje paardenmest met daarop 15cm compost. En in dat compost ben ik gaan planten. Gaande weg zijn de ideeën ontstaan om tot een strakke moestuin en een cottage achtige sier-/ fruittuin te komen. De tuin heb ik in 2 helften verdeeld, waar in 2018 in het linker deel  3 kersebomen, 4 perebomen, 3 pruimebomen zijn geplant. Verder nog 'n noteboom, 'n olijf zijn. Er staan in het voorste bed  8 Rosa rugosa voor de bottels. En gisteren heb ik er 10 sterk geurende rozen voor gezet. R.Glamis Castle, R.Jaqueline du Pre, R.Gaham Thomas, R.Just Joey, R.Perle d'Or, R.Lions rose, R.Giscard d'Estaing, R.Terracotta, R Dainty Bess, R. Wither shade of Pale. Nu maar hopen dat ze vreseĺijk gaan geuren! Ons terras staat er namenlijk naast. In het overige deel staan bedden met gebogen vormen. Daarin zijn en komen bloemen en geurende struiken. De groenten hebben het vorig jaar meer dan goed gedaan. Voorgezaaid in diezelfde compost en in de rechtvormige bedden uitgezet. Er staan nu 3 appelbomen op de kopse kanten v d groetebedden en ook bloemen als tagetes, smeerwortel, leeuwenbekjes, goudsbloem staan tussen de groente. Beginnende knotwilgen staan langs de kanten van de tuin evenals struiken als vlier, budleia, sleedoorn, honingklaver en 3 Egelantier rozen.

Autie, 24-2 '19

 

Alle notities

4 reacties

 • An S. An S. Waw chapeau.
  Dinsdag 26 Februari 2019 om 10:08
 • Penny L. Penny L. Ik ben ook juist een stukje tuin aan het omtoveren met Permakultuur. Ik zie dat je veel bessen hebt..waar heb je die gekocht? Is uw honigbes lekker? Ik ga namelijk bestellen bij de eetbaretuin
  Dinsdag 26 Februari 2019 om 10:28
 • Autie v. Autie v. Hoi Penny, de honingbes heb ik vorig jaar pas geplant en die heeft nog geen vruchten gedragen. Het heeft de winter wel goed overleeft, het loopt goed uit. Ik ben ook benieuwd naar de bessen. Ook de blue berries heb ik besteld bij Hiddink, een kleine, locale tuinderij. De meeste groentezaden koop ik bij Vreeken in Dordrecht. Hij heeft een uitgebreide en bijzondere collectie en een mooie site. Succes hoor. Ik hoor graag hoe het met jouw tuin verder gaat.
  Dinsdag 26 Februari 2019 om 17:13
 • Autie v. Autie v. Hoi An, dank je wel voor jouw leuke reactie. Hoe gaat 't met jouw tuin?
  Dinsdag 26 Februari 2019 om 17:16