Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Een nieuwe lente ...

 Blog  •  Gemaakt op: 26 Feb 2019

... een nieuw begin. Een afgetrapte opener, maar ik ben te moe en te soezerig om iets originelers te verzinnen.

De afgelopen dagen was het fantastisch weer. Onmogelijk om stil te blijven zitten. En hoewel ik ook wel weet dat het nog te vroeg is om al van lente te gewagen (zelfs die eerste zwaluw is bij mijn weten nog niet gearriveerd), kriebelt het toch. Op mijn handen gaan zitten helpt niet, dus ben ik maar aan de slag gegaan. 

Uiteraard eerst eens flink de grond aanhakken en ongerechtigheden verwijderen. Snoeien hoeft nog niet, behalve de vlinderstruiken, maar daarvoor is het nog te vroeg. Op één sierappelboompje, twee bellenboompjes en één struikje winterheide na, is alles ready, willing and eager.  Voor zoveel gretigheid is een aanmoedigingspremie op zijn plaats, dus de voedselvoorraad is ook al aangesproken. 

Langs de schutting had ik vorig jaar al één klimmer geplant (een trompetbloem), die ook steun kon zoeken bij de voorgevel van het tuinhuis. Benieuwd of die dit jaar al bloem zou dragen. Volgens wat mij beloofd is, zou dat zeker het geval moeten zijn.
Bleven nog drie kale panelen over. Daar zijn een bosrank, een kamperfoelie en een winterjasmijn voor aangeschaft. Laatstgenoemde is nog maar een spriet hoog, maar heeft toch al twee bloempjes en een paar knopjes. 

De eerste schalen zijn gevuld met primula's, klokjes en een veenbessenstruikje dat de kerststukjes overleefd heeft. De vijgenboom die vorig jaar nog in een kuip stond, heeft een vaste stek gekregen in volle grond. Zijn plaats is ingenomen door een zachtroze camelia.

En nu ga ik me in het tuinsalonnetje gooien en met een zelfvoldane smile op de lippen genieten van een fris drankje. Want daar is het tenslotte ook een beetje om te doen: kijken naar al dat moois en blij zijn dat je - moe, gewassen en gekamd - een kussen onder je kont hebt ...

 

Alle notities

Reageer