Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kiwi

 Notitie  •  Gemaakt op: 15 Maa 2019

Over de twee kiwi's:

29 april 2014 kiwi gezaaid
3 mei: 1ste kiemt
7 mei: 3 in totaal
8 mei: 6 á 7
13 mei: allemaal

***

Voorjaar 2019: beide kiwi's vol met fruitdragende/bloeiende ranken

 

Alle notities

2 reacties

  • Els P. Welke kiwisoort heb je gezaaid ? Ik heb gele kiwi's gezaaid, nu, 3 jaar nadien heb ik de eerste bloeitakken aan 1 plant, maar die bloeien toch pas later....nietwaar ? En normaal heb je een mannelijke én een vrouwelijke plant nodig om vruchten te bekomen. Ik hoop dat je hiermee geluk hebt, anders wordt het, wel bloempjes maar geen vruchten.... Vorige Zaterdag om 14:49
  • Henny Wat leuk toevallig dat je ook kiwi's hebt gezaaid en dit jaar de eerste bloemen krijgt, maar in welke maand ze bloeien, durf ik niet te zeggen.
    De gele is ook erg lekker; zelf heb ik de groene kiwi gezaaid,
    Sinds het zaaien heb ik elk jaar reikhalzend uitgekeken naar het moment dat ze gaan bloeien en - nu het moment daar is- hoop ik dat de ene een mannetje en de ander een vrouwtje is: en ik hoop dat jij ook dat geluk hebt.
    Als het twee mannetjes of vrouwtjes zijn, dan ga ik deze zomer een stek nemen van een zelfbevruchtende kiwibes en in de buurt van de gezaaide kiwi's zetten. Op die manier (ingeval de gezaaide kiwi's twee mannetjes blijken) worden de kiwi's aan de zelfbestuivende kiwibes dan groter (dan bij alleen zelfbestuiving) en bij twee vrouwtjes, heb je ineens drie vruchtdragende ranken (door de pollen van de zelfbestuiver).
    Vorige Zaterdag om 23:32