MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Moestuin in Amsterdam - zomer 2011

 Blog  •  Gemaakt op: 07 Sep 2014

In de zomer van 2010 had ik een tomatenplant van mijn collega gekregen. Die had een mooi plekje op het balkon gekregen en de opbrengst was best aardig. Helemaal enthousiast geworden begon het idee om groenten te verbouwen in de stad vorm te krijgen. Het square-feet-gardening, de makkelijke-moestuin, de moestuin-kistjes-methode of hoe-je-het-ook-maar-noemen-wilt methode spreekt me wel aan.

Mijn vriend had nog een flinke hoeveelheid van een houten vloer liggen en heeft een aantal kistjes in elkaar getimmerd die ik vervolgens bekleed heb met worteldoek en volgestort met potgrond. Pootaardappels en uitjes hebben we van vrienden gekregen en verder hebben we diverse zaden bij het tuincentrum gehaald. Via het trappenhuis konden we het dak op. Alles geinstalleerd, et voila, onze eerste moestuin op het dak.

op-het-dak

Ja, jammer maar helaas, dat mocht dus niet van de woningbouwvereniging. Alles is dus inmiddels verhuisd naar ons niet al te grote balkon en we konden ook nog een paar bakken bij de buren kwijt. Wat minder zon voor de plantjes helaas, dus binnenkort gaan we maar eens rondkijken voor een stek aan de rand van de stad. Ondertussen kweken we suboptimaal door op het balkon.

Update: we hebben een tuin!

 

Alle notities

Reageer