MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Regen, zon en aliens - 1 juni 2012

 Blog  •  Gemaakt op: 07 Sep 2014

De meeste zaden die voor de vakantie in de grond zijn gestopt zijn niet uitgelopen. Er is hier en daar een zielig sprietje ui te vinden, het kruidenvak is nog erg leeg en de courgette doet ook niks. De eerste twee weken van mei waren erg nat en koud, dus dat zou het kunnen verklaren. Het onkruid doet het daarentegen pri-ma. De tweede helft van mei was het schitterend lenteweer. We hebben nieuwe zaadjes in de grond geduwd… en hoezee… nu komt er wel het een en ander op.

Ui frupje

ui-frupje

Courgette

courgette

Het is niet alleen maar kommer en kwel gelukkig. De aardbeien, pluksla en aardappels doen het erg goed en hier en daar is al wat dille en spinazie te zien.

Aardbei

aardbei

Pluksla

pluksla

Aardappel

aardappel

We hebben redelijk wat hulp gekregen de afgelopen twee weken. Melle heeft erg enthousiast een flink stuk van de tuin omgespit, wat Hamish vervolgens heeft aangeharkt. Van het tuincomplex hebben we houtsnippers gekregen voor de paadjes. Kim is langs geweest op een mooie lentedag om onkruid de nek om te draaien. En van de buren hebben we wat sperziebonenplantjes en een klimkomkommer gekregen. De bamboestokken zijn ook bezorgd, dus de tuin krijgt langzaam maar zeker vorm.

Tuintje

tuintje

We zijn ook nog wat bijzonders tegen gekomen. Na wat geschoffel en gewroet kwam er ineens een ALIEN uit de grond gekropen. We schrokken ons dood. Het beest was meer dan 5 cm lang en had behoorlijke klauwen. Zo te zien kon het beestje naast hard rennen en graven ook vliegen. Het blijkt een veenmol te zijn. Dit diertje graaft graag gangen, eet wormen, en ook wortels, en is uiteraard zeldzaam genoeg om op een rode lijst te staan. Voorlopig mag ze blijven, maar als ze teveel maisjes opvreet gaat ze maar mooi een paar kilometer verderop wonen.

Veenmol

veenmol

Mais

mais

 

Alle notities

Reageer