MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Groenvoer - 3 juli 2012

 Blog  •  Gemaakt op: 07 Sep 2014

Het zijn nog geen enorme ladingen groenten die we van de tuin afhalen, maar er begint wel al van alles te groeien. Tot dusver behoorlijk veel pluksla en rabarber, af en toe een aardbei en we hebben de eerste jonge kropjes spinazie en bosuien geoogst. Ik ben erachter gekomen dat het toch wel de moeite loont om plantjes voor te kweken. a) Omdat het plantje dan al wat sterker is en b) omdat je dan makkelijker onderscheid kan maken tussen onkruid en plantjes die je wilt houden. Het gevecht tegen het onkruid begin ik ook al een beetje door te krijgen. Twee weken niks doen is niet echt een optie, want dan staat alles torenhoog, maar als je (bijna) dagelijks wat eruit trekt blijft het wel beheersbaar. Hieronder wat fotootjes van de plantjes die nu redelijk de grond uit komen.

Pano

pano

Van de buren verderop hadden we een tijdje terug een pompoenplantje gekregen. Daar zitten inmiddels bloemen in, dus dat wordt waarschijnlijk wel wat.

Pompoen

pompoen

Spinazie! Want more of these.

Spinazie

spinazie

De courgetteplanten groeien goed, maar er zitten nog geen bloemen in. Nog ff geduld dus.

Courgette

courgette-komkommer

We zijn geen van beiden bijzonder fan van mais. Ik zelfs helemaal niet. Maar het zijn zulke leuke planten om te zien. Nog geen kolven, maar ze schieten wel aardig omhoog. Links is de klimboon te zien die we van de buurman hebben gekregen. Dat wordt ook wel wat.

Mais

mais

Aardappels zijn bijzonder makkelijk om te telen. Stop een paar pootaardappels een centimeter of wat de grond in en redelijk gegarandeerd dat er flinke planten uit komen. Op de voorgrond is een vak wat helemaal overwoekerd was, maar ook daar zaten wonderbaarlijk genoeg nog wel wat kruiden onder.

Aardappels

aardappels

Een van de vier tomatenplanten zit al helemaal onder de bloemen… en heeft ook al twee tomaten :)

Tomaten

tomaten

Niet alle voorgekweekte broccoli heeft het overleefd, maar ondertussen een stuk of vijf planten die aan lijken te slaan.

Broccoli

broccoli

De frambozenstruiken zitten helemaal vol. Ik vermoed dat de vogels frambozen ook erg lekker vinden, dus misschien moet ik maar eens beginnen met plukken.

Framboos

framboos

Van Ruud en Silvia hebben we een vuurschaal gekregen. Die krijgt binnenkort de vuurdoop.

Tuin

tuin

Voor de klimkomkommer heb ik deze week een rekje in elkaar geknutseld. Dat vindt ie fijn, denk ik, want hij begint meteen te bloeien.

Klimkomkommer

klimkomkommer

 

Alle notities

Reageer