MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Aardappelrecepten gevraagd - 22 juli 2012

 Blog  •  Gemaakt op: 07 Sep 2014

We hebben de eerste aardappels geoogst en (deels) verorberd! Drie planten leverden een flinke pan vol op, dus deze dagen eten we even geen rijst of pasta. Recept nummer een van gister: in de schil gekookte aardappels met een tomatensausje, crème fraiche, koriander en lenteui (laatste twee ook uit de tuin). Dag twee (vandaag): wat er over was van gister aangevuld met wat extra yogonaise, tomaat, en een komkommer van de buurvrouw verderop. Morgen: aardappel/pluksla stamppot met spekkies. En er blijft vast nog wel wat over voor dag vier: gebakken aardappeltjes met de eerste courgette. Daarna hebben we nog 30 aardappelplanten :) Moet dus maar even creabea worden met aardappelrecepten. Kent iemand nog een leuk recept met aardappels?

Aardappeloogst

oogst

Aardappel, koriander, lenteui

recept

Courgette

courgette

Er groeit en bloeit ondertussen al redelijk wat. Bloemetjes op de sperziebonen, de courgette, de tomaten, de pompoen (die ondertussen behoorlijk uit zijn vak groeit) en ook nog wat eerder gezaaide bijenbloemenmix en zonnebloemen. De bijen hebben de bloemen ook gevonden, dus dat is mooi.

Zonnebloem met bij

zonnebloem

Paarse bloem met hommel

paarse-bloem-met-hommel

Sperziebonen

sperziebonen

Onkruid groeit natuurlijk ook goed, dus ik ga maar eens op een nieuwe tactiek over. Ik knip nu met een grastrimmer alles rondom de vakken terug tot vlak boven de grond. Als er al wortels in de grond zitten zou er geen ruimte meer moeten zijn voor wat anders, is mijn theorie. Lets see how that goes.

Met die regen van de laatste tijd schoot het trouwens niet echt op met alles wat ik vlak daarvoor gezaaid had. De aankomende dagen wordt er wel mooi weer voorspelt, dus wederom boontjes de grond in, wat andijvie zaadjes en wat voorgekweekte plantjes. Als de wormen/veenmollen/vogels/muizen/konijnen de kleine plantjes met rust laten hebben we straks veel paksoi, hoop ik.

En verder zijn we aan het knutselen. Vooral Hamish. Er zijn wat meer vakken voorzien van een bamboerand en het eerste stuk van het hek is vernieuwd. Nog 13 meter te gaan.

Panorama tuin

pano

 

Alle notities

Reageer