MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Buxusmot vliegt!

 Blog  •  Gemaakt op: 15 Mei 2019

De eerste motten zijn gesignaliseerd, de buxusmot vliegt en de buxusmotvallen moeten uitgehangen worden!

De rupsen die de afgelopen maanden van je haag hebben gegeten zaten al in je buxus sinds vorig jaar. Deze hebben overwintert in je buxus. Na enkele maanden (nu) zijn ze klaar om te verpoppen en gaan ze beginnen uitvliegen.

Als je niets doet, zullen er binnen een maand terug vele nieuwe eieren worden afgelegd en ga je terug veel nieuwe rupsen hebben. Een feromoonval is een hulpmiddel voor de ei-afleg te beperken door massaal mannelijke motten weg te vangen. Te vinden op de Mijntuin webshop.

Mathias van Biogroei

 

Alle berichten

1 reactie

  • Eddy G. Eddy G. De beste meest milieuvriendelijke manier om van Buxusrupsen en -motten vanaf te raken is simpelweg met de hogedrukreiniger door de Buxushagen gaan. Vanaf het moment dat ik één netje zie in mijn 50 meter zelf gekweekte Buxushagen, haal ik de hogedrukreiniger uit de garage. Niet op vol vermogen ga ik de eitjes te lijf, en ze keren niet terug, toch niet het eerste jaar. Wij gebruiken zeker geen insecticide spray, anders doen wij ons leger meesjes kwaad en dat is iets wat wij zeker niet willen. Het is een plezier om te zien hoe de meesjes zich tegoed doen aan de pindakaas, zalig om te zien. Vrijdag 12 Juli 2019 om 20:04