Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Boerenkool met wogs - 23 februari 2014

 Blog  •  Gemaakt op: 07 Sep 2014

Yay, we kunnen weer de tuin in. Op een mooie zonnige zondag ben ik weer eens bij de moestuin gaan kijken. Ik ben in het najaar niet zo erg te porren om in de regen de tuin winterklaar te maken, dus dat moet ik allemaal nog goed maken. Ik zie dat mijn tuinburen het wel slim hebben aangepakt. De hele tuin is al omgespit en in een aantal tuinen hebben ze zeil op de grond neer gelegd zodat geen enkel sprietje onkruid de kans krijgt om boven de grond te komen. Misschien aan het eind van het jaar toch ook maar eens doen (neem ik mij nu al voor de tweede keer voor).

Februari 2014

feb2014

In tegenstelling tot vorig jaar heb ik nog steeds het een en ander in de tuin staan. In de herfst heb ik knoflook in de grond gestopt en de boerenkool doet het ook nog goed. Uiteraard is de boerenkool niet zo groot als bij de buren, maar groenten kweken zoals hij dat kan kan verder niemand op het complex. Ook weet ik nu het verschil tussen boerenkool die geen vorst heeft gehad en boerenkool waar wel vorst overheen is geweest. Zonder vorst: bitter en heel erg kool-ig. Met vorst: zachter van smaak en natuurlijk lekkerder dan uit de suup. Tevens heb ik een flink aantal mizuna kropjes staan. Nog niet geproefd, maar het schijnt een soort peper sla te zijn. Ik ben benieuwd. Naast groenvoer zijn er ook al wat bloemetjes: sneeuwklokjes en viooltjes.

Mizuna

mizuna

Knoflook

knoflook

Boerenkool en sneeuwklokjes

boerenkool

Viooltjes

viooltje

Een nieuw jaar betekend ook nieuwe plannen voor de tuin. In de winter heb ik een ontwerp gemaakt. Deze keer niet rond, maar met wat rechtere vormen. Dat betekent natuurlijk wel dat de hele tuin moet worden omgespit. Een begin is gemaakt, maar er zijn nog redelijk wat vierkante meters te gaan. En dit jaar moet ik toch ook eindelijk maar eens het huisje en hek op gaan bouwen.

Plan de campagne 2014

plattegrond

Februari 2014

feb2014

 

Alle notities

Reageer