MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Reorganisatie van het balkonleven

 Blog  •  Gemaakt op: 31 Mei 2019

Langzaam maar zeker ontstaat er steeds meer een echte balkontuin in mijn betonnen bak op de tweede etage. Dit jaar maakte ik de overstap naar voornamelijk kokos-potgrond en zo veel mogelijk biologisch gekweekte planten. Soms best een uitdaging om dan niet toch maar te zwichten voor een bespoten variant: er is zo veel keus uit prachtig groen. Inmiddels zoemt en bloeit het hier tot mijn vreugde steeds uitbundiger en komt een bende kauwtjes dagelijks aanvliegen om even te kijken hoe het met de voedselvoorziening is gesteld. Ik hoop dat de koolmezen, die inmiddels ook zo af en toe verschijnen, een voorbode zijn van nog meer vliegend bezoek - klein en groot.

Ondertussen leer ik een hoop bij over allerhande planten, en ben ik afgelopen week begonnen met een flinke herordening. Een grote opbergbox doet inmiddels dienst als thuisbasis voor een struikklimop en kamperfoelie, maar dat betekent ook dat flink wat potten moesten verkassen naar elders. De plantentoren die zich al lange tijd verscholen had onder het bankje, is inmiddels boven water en biedt nu plaats aan kruiden, eetbare bloemen (oostindische kers!) en groente. Dit weekend verder met het creeeren van een stellage voor een paar grote en kleine potten, zodat ik de beperkte ruimte zo goed mogelijk kan benutten. Nu al zin in!

 

Alle notities

4 reacties

 • Bieke V. Bieke V. Gefeliciteerd met al je inspanningen. Ook balkontuintjes kunnen een oase van groen en leven zijn. Geniet ervan!
  Vrijdag 31 Mei 2019 om 09:54
 • Jet T. Jet T. Bedankt Bieke! Leuk dat jij ook een balkontuintje hebt. Inderdaad echt genieten is dat.
  Vrijdag 31 Mei 2019 om 11:42
 • Pit D. Pit D. Puik! En natuurlijk willen we hier foto’s van zien.
  Vrijdag 14 Juni 2019 om 10:09
 • Jet T. Jet T. Ha, dat zal ik inderdaad binnenkort eens posten!
  Vrijdag 14 Juni 2019 om 22:13