MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Helemaal zen - 20 april 2014

 Blog  •  Gemaakt op: 07 Sep 2014

pano

Vorig jaar heb ik geprobeerd het onkruid onder controle te houden door gras te laten groeien op de paden. WRONG! Er groeit een soort oergras wat bijna niet uit te roeien is en heel snel heel hoog wordt. Dit jaar ga ik dus voor wat vriendelijkers: roomse loopkamille. Ze zeggen dat het nauwelijks onderhoud vergt, het schijnt lekker te ruiken als je eroverheen loopt, en je kan er thee van trekken. Voor de gelegenheid heb ik maar alvast een bankje geinstalleerd zodat ik straks met mijn kopje kamillethee helemaal zen kan zitten te zijn na gedane arbeid.

bankje

Maar voordat het zover is moet er eerst nog wat werk verzet worden. Mijn lief en ik hebben het hek vervangen en we hebben onze ikea-skills verenigd om een kasje op te bouwen. Die was welliswaar van de lidl, maar het principe is hetzelfde: “we hebben nu 4x C nodig…. hmmm, ik zie er maar 3″. Afijn, hij staat, en de voorgekweekte tomaten- en paprika-plantjes staan er ook al in.

kas

Dit jaar ga ik wat meer vaste planten en bloemetjes planten. De rabarber is gesplitst en slaat al goed aan. De moederplant was enorm, dus de rest heb ik aan medetuinders mee gegeven. De nieuwste aanwinst zijn druiven-plantjes. Ik ben benieuwd of ik die net zo mooi kan krijgen als de Franse ranken. Er is ook nog het plan om artisjok te kweken, maar de voorgekweekte plantjes zien er ietwat verdroogd uit. Hopelijk wordt dat nog wat.

Rabarber

rabarber

Druif

druif

Knoflook

knoflook

Viool

viool

Lavendel

lavendel

Lobelia

lobelia

 

Alle notities

Reageer