MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

De groenteboerin - 19 augustus 2014

 Blog  •  Gemaakt op: 07 Sep 2014

Wat een verschil tussen de vorige twee jaar en nu. Zo zag de tuin er in februari uit en nu lijkt het steeds meer op een echte moestuin.

Zicht vanaf de sloot – eind juli

tuin

De oogst viel niet tegen. Sterker nog, ik heb redelijk wat weggeven, omdat er maar zoveel sla, knoflook, sperziebonen, andijvie of courgettes zijn die je achter elkaar wilt eten. Een deel is wel te verwerken voor de vriezer, al dan niet in soep vorm, maar die is op een gegeven moment toch ook echt vol.

Piepers

piepers

Courgettes en snackkomkommers

courgettes

Boontjes

boontjes

Knoflook

knoflook

Naast de groentjes heb ik dit jaar wat meer bloemetjes geplant. Dat maakt het toch een stuk vrolijker en het is natuurlijk goed om bijen en hommels mee aan te trekken.

Juli 2014

juli2014

Voorzichtig ben ik ook aan wat vaste planten begonnen. De rabarber had ik dit voorjaar gesplitst en dat heeft goed aangeslagen. De artisjok heeft de hitte van dit jaar helaas niet overleefd. Mijn experiment met kruipkamille over de paden was ook wat minder geslaagd. Ja, dat groeit goed, maar het groeit een beetje te goed (hoog) en het is best een karwei om het onkruid wat er tussendoor groeit eruit te trekken. Lege paden schoffelen gaat een stuk sneller.

Ik ben best een beetje trots op de druivenplanten en de lavendel. Na intensief alle snoeischema’s bestudeerd te hebben ben ik enthousiast met de snoeischaar in de weer gegaan. De druiven zijn een meerjarenplan, maar de lavendel groeit nu in mooie bollen op de tuin. Volgend jaar zal ik echter weer opnieuw moeten beginnen, want er zit namelijk een verhuizing naar een ander tuinpark in de planning.

Lavendel

lavendel

 

Alle notities

Reageer