MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Op heterdaad …

 Blog  •  Gemaakt op: 02 Jul 2019

Een tijdje geleden hebben we toch een egelvilla’tje geplaatst. Met een gespreid bedje erin en al. Egeleten gekocht en opgediend op het terras van de woning. En elke morgen is dat op.

Omdat we geen rattenplaag willen veroorzaken in onze buurt, is het wél van belang te weten of het echt een egel is die zich tegoed doet aan het feestmaal. Ik had al een paar keer onze wildcamera geplaatst, maar omdat het al zolang geleden was dat ik die gebruikt had, was er een verkeerde instelling of zoiets, want ik had nooit buit. Tot nu.

Ik zag vanmorgen dat het eten op was. Ik zag ook dat er beelden op de camera stonden. En ik zag dat het niet goed was:

Nachtelijke inbraak in tuin ...

Hebben we nu een kat in een zak gekocht? Zijn we in ’t zak gezet? Welnee, we moeten op zoek naar een manier waarop de speldenkussens wél bij het eten kunnen en Jeppe’s aartsvijand niet. Kat in ’n bakkie!

 

Alle notities

2 reacties

  • Marianne V. Marianne V. Tja , als je een egel wil redden mag je hem geen melk geven maar water en kattenvoer om te eten. Da's de kat bij de melk zetten zeker :-))))
    Maandag 8 Juli 2019 om 23:15
  • Chris V. Chris V. Nou, als daar melk in de buurt was, dan heb ik daar zeker geen weet van. Dan was dat voorzeker eigen voorraad. ;-) Bij gebrek aan een overvloed aan regenwormen als lokmiddel, hebben we speciaal egelvoer gekocht en er staat een grote schaal water dat elke dag ververst wordt. Kan ie desgewenst zelfs zonder risico in pootjebaden. Momenteel wordt de halve tuin (heet terrasgedeelte, niet het "groene" gedeelte) overhoop gehaald en dat zint dat kattenbeest niet erg. Katten kunnen niet zo goed tegen veranderingen in hun leefwereld. Misschien is dat wel een (tijdelijke) oplossing.
    Dinsdag 9 Juli 2019 om 05:40