Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

Snoeien

 Taak  •  Gemaakt op: 15 Jul 2019

Rozen: In het najaar snoeien tot ongeveer 25 cm en dan na de winter kort snoeien. Je mag hier na de loop van tijd een soort haag van maken rond de buxus en dan dezelfde hoogte als je dat zo mooi vind.  Het is niet nodig de takjes apart te verwijderen.  Tot op ongeveer 10 cm snoeien in het voorjaar.  Dikke rode takken tot onder aan de wortel verwijderen.

Bolcatalpa: De takken van een bolcatalpa zijn vrij zacht, de toppen bevriezen makkelijk. Een bolcatalpa snoeien doe je voor de winter, 2014 gesnoeid net voor dat de bladeren beginnen af te vallen.

Bolesdoorn: Bomen zijkant en in vakken. Snoeien voor de korste dag, 21 December, niet als het vriest.  Als de boom iets meer is volgroeid mag je al wat drastischer te werk gaan met snoeien.  Je ziet nu rond november dat er knoppen op zitten.  die mag je zeker niet weg snoeien. In de zomer rond de langste dag mag je ze ook bijsnoeien.

Klimop: Eind juni gesnoeid in 2019. Dag 1 voormiddag MIP, van 7u tot 10:30. Alles gedaan behalve Jo en Mieke, bij Pierre wordt niet meer gedaan.  Dag 2 bij Jo en Mieke 1 uur gesnoeid.  Overal dakdoek gelegd.  Op perkjes een plastiek gelegd.. 

Buxus: Voorkant perkjes van 09:30 tot 10:30 met elektrische schaar.

 

Alle notities

Reageer