Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Combineren met bladplanten

 Notitie  •  Gemaakt op: 11 Aug 2019

Bloeiende planten zijn geweldig. De kleur van bloeiende planten zet je border in vuur en vlam of zorgt voor een rustgevend geheel van subtiele tinten die elkaar versterken of in elkaar overvloeien. Voor mij is er niets mooiers in de tuin dan een border vol bloeiende vaste planten. Maar de keerzijde is dat dat feest niet eeuwig duurt. In het beste geval bloeit een plant (een paar uitzonderingen daargelaten) vier tot zes weken en buiten die bloeiperiode is je border voornamelijk groen. Dat hoeft niet lelijk te zijn, maar echt blij word je er ook niet van.

Er zijn verschillende oplossingen voor dit dilemma. Zo kun je ervoor zorgen dat de bloeitijden gespreid worden door te kiezen voor planten die vroeger of juist later bloeien. Persoonlijk ben ik niet zo'n voorstander van deze benadering omdat je dan nooit een border hebt die helemaal bloeit. Steeds bloeit er hier en daar een plant, maar écht knallen doet het nooit. Een andere oplossing, die mij meer aanspreekt, is om planten te kiezen die ook door hun blad toegevoegde waarde hebben. Een plant met mooi en opvallend blad heeft namelijk het hele seizoen toegevoegde waarde. 

Het nadeel van veel bladplanten, zoals Hosta, Darmera, Ligularia en de vele soorten varens, is dat ze het meestal niet erg naar hun zin hebben op droge grond. In mijn blog van deze week, lees je welke bladplanten wél geschikt zijn voor een tuin op droge grond en zie je foto's van combinaties die ik in mijn borders gemaakt heb. 

KLIK HIER om het blog te lezen. 

 

Alle notities

Reageer