Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

CO₂-compensatie Mijntuin webshop

 Blog  •  Gemaakt op: 05 Sep 2019

We kunnen niet ontkennen dat online bestellen en de bijhorende thuisleveringen met vracht- en bestelwagens een impact hebben op ons klimaat.

Ook wij van MijnTuin.org zijn ons zeer bewust van onze ecologische verantwoordelijkheid. Daarom hebben we een samenwerking met Natuurpunt opgezet waardoor je als klant de mogelijkheid hebt om jouw bestelling CO₂-neutraal te maken.


Hoe maak ik mijn online bestelling CO₂-neutraal?

Heel eenvoudig: kies tijdens de bestelprocedure de optie 'maak mijn bestelling CO₂-neutraal'. Door het aanvinken van deze optie betaal je 1% extra op het aankoopbedrag van jouw bestelling.

Dit bedrag gaat integraal naar projecten van Natuurpunt voor de aanleg van nieuwe bossen. Met 2 euro kan al 1 m² nieuw bos worden aangeplant. Per m² compenseert een bos 0.89 kg CO₂!


Natuurpunt plant bossen

Natuurpunt werkt actief aan nieuwe, grote en kwalitatieve bossen bij voorkeur in de buurt van steden. In onze bossen is er op de eerste plaats ruimte voor biodiversiteit, maar ook voor recreatie, zoals een speelzone, of een geboortebos. Bovendien zijn ze toegankelijk voor iedereen die er van wil genieten. 

Deze bossen zorgen voor verkoeling in warme tijden en slaan CO₂ op. 

Met zijn expertise beheert Natuurpunt het nieuwe bos als natuurgebied. Het is vrij toegankelijk voor iedereen die er mee van wil komen genieten, voor de huidige én de toekomstige generaties. Natuurpunt engageert zich dat het bos ook bos blijft.

 

Alle notities

Reageer